Lördag 29 Jan
Stockholm

Åkessons hyllning till public service: "Ska vara rädd om"

Jimmie Åkesson och SVT.
Jimmie Åkesson (SD) pratar om sin kärlek till public service i Politikbyrån. Foto: Janerik Henriksson/TT och Christine Olsson/TT

I Politikbyrån riktar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson oväntad kärlek åt public services håll, och beskriver det som något Sverige ska vara rädda om.
"Jag älskar public service", säger han i programmet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt SOM-institutets senaste undersökning vad det gäller förtroende för public service, såg man att de med det allra lägsta var Sverigedemokraternas sympatisörer.

Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) har även han många gånger uttryckt ett missnöje mot just public service, då han bland annat i en intervju i Morgonpasset i P3 kallat kanalen för "vänsterliberal smörja".

Jimmie Åkesson: "Älskar public service"

Men nu verkar åsiktsvindarna ha vänt. I SVT:s Politikbyrån vill Åkesson ändra på bilden att SD skulle ha något emot puclic service, rapporterar SVT.

– Jag älskar public service. Många har en bild av att vi är starkt emot public service och det finns väl mycket att säga om hur det fungerar, men det är också något väldigt bra som jag tycker att vi ska vara rädda om, säger Jimmie Åkesson i programmet och fortsätter:

– Det garanterar någon form av politik- och nyhetsbevakning i hela landet och att alla delar i samhället kan ta del av det demokratiska samtalet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jimmie Åkesson värnar om Melodifestivalen

SD-ledaren håller inte heller med Kristdemokraterna att SVT ska dra ner på "krimskramset" och fokusera mer på samhällsprogram. Han hyllar särskilt Melodifestivalen, som han beskriver som en viktig och inkluderande funktion, enligt SVT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela