Snöslask och adventsljusstake.
Så blir vädret den tredje advent. - Foto: Julie Jacobson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Så blir vintervädret där du bor den tredje advent

Tredje advent stundar på söndag och många drömmer om ett glittrigt snötäcke på marken. Istället väntar slask och mulen himmel på många håll. Nyheter24 har tagit reda på var det blir trevligast väder.


Senaste veckan har inneburit snö på många håll i landet, men kommer vädret fortsätta bringa julkänsla? 

– På tredje advent ser det ut som inledningsvis mest uppehåll, mycket moln eller varierad molnighet i den södra delen av landet så långt upp som till södra Norrland. Däremot är det fortsatt snöfall i norra Norrland, säger meteorologen Erik Höjgård-Olsen på SMHI till Nyheter24. 

I södra delen av Sverige kan även trakterna runt Skåne, Blekinge och längs Västkusten förvänta sig regnskurar lite då och då. Svealand och södra Norrland kan även få snöbyar lite här och var, men till allra största del kommer det vara uppehåll. 

Temperaturen kommer ligga runt noll grader överallt på de flesta platser upp till större delen av Svealand. Många i den nedre halvan av landet får helt enkelt förbereda sig på att inte vakna upp till något “winter wonderland” på söndagsmorgonen den tredje advent. 

Här blir det finast väder den tredje advent

– Jag skulle säga att södra Norrland ser ganska lovande ut. De får mest uppehåll, med tidvis påfyllt snöfall. Man kanske till och med kan få lite morgonsol. Södra Norrland ser ut att ha det trevligaste vinterlandsskapet på tredje advent. Exempelvis i trakterna kring Storsjön i Jämtland, säger Erik Höjgård-Olsen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.