Ryanair-flygplan och mittgång i flygplan.
Bland annat Ryanair finns med bland de tio sämsta flygbolagen. - Foto: Mindaugas Kulbis/TT och Lars Pehrson/SvD/TT

Lista: Här är världens sämsta flygbolag

Vintermörkret är mer påtagligt än någonsin, och suget efter att hoppa på första bästa plan till värmen är stort hos många. Då kan det vara bra att veta vilka flygbolag du kanske vill undvika.


Bagageförvaringsföretaget Bounce har gjort en undersökning över de sämsta internationella och inhemska flygbolagen, vilket även Expressen rapporterat om.

Flygbolagen har betygsatts utifrån hur passagerarna har bedömt deras punktlighet, maximalt tillåtet bagage, personalens service, måltider, underhållning ombord och hur bekväma sätena är. Alla kategorier har betygsatts på en skala utifrån 1-5 poäng. 

“Vi vet alla hur frustrerande det kan vara att sitta inlåst i en trång kabin utan Wi-Fi, eller att sitta i vänthallen i timmar, utan något plan i sikte”, skriver Bounce angående undersökningen.

Även EasyJet finns med på listan. Foto: Michael Sohn/TT

Flygbolaget med sämst betyg i alla kategorier

Längst ner rankas det colombianska lågprisbolaget Viva Air Colombia som fick lägsta betyg i alla kategorier. På andra plats kommer det mexikanska flygbolaget Viva Aerobús som fick lägsta möjliga betyg för sin underhållning ombord samt måltider.

Flygbolaget fick betyg 2 av 5 för personalens service. Tredje sämst rankades det mexikanska lågprisbolaget Volaris då de har slutat med underhållning ombord, och har en maximal bagagevikt på endast 10 kilo. 

Bounce har sammanställt flygbolagens genomsnittliga poäng på en 10-gradig skala. Bland de tio sämsta finns bland annat Ryanair på en fjärdeplats och EasyJet på en sjundeplats. 

Se den kompletta listan med flygbolagens genomsnittliga poäng inom parantes nedan:

Världens sämsta internationella flygbolag 2021:

1. Viva Air Colombia, Colombia (3,4)

2. Viva Aerobús, Mexiko (3,6)

3. Volaris, Mexiko (4,0)

4. Ryanair, Irland (4,2)

5. Interjet, Mexiko (4,6)

6. Vueling Airlines, Spanien (5,0)

7. EasyJet, Schweiz (5,2)

8. Ukraine International Airlines, Ukraina (5,3)

9. TAP Air Portugal, Portugal (5,3)

10. Gol Airlines, Brasilien (5,8)

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!