Systembolaget och baddräkt
Tjuvarna hade på sig baddräkt under kläderna. - Foto: Geir Olsen/TT och Henrik Montgomery/TT

Tjuvar stal sprit i baddräkt – döms till fängelse

När polisen grep två män för att ha stulit sprit från Systembolaget upptäckte de något utöver det vanliga. Båda tjuvarna hade på sig baddräkter under kläderna för att lättare kunna stjäla spriten. Nu döms en av männen till fängelse.


I september i år greps två män, 41 och 30 år, för att ha stulit tolv flaskor whisky från Systembolaget i Tornby, Linköping, rapporterar Corren. 

Väl på polisstationen upptäckte polisen något utöver det vanliga. Båda männen hade nämligen baddräkter på sig under kläderna. 

Enligt polisens bedömning hade baddräkterna använts för att kunna fästa de stulna flaskorna i resåren. Men trots att männen erkände till att ha stulit flaskorna, påstod de att de bar baddräkt för att minska ryggsmärtor som de båda led av. 

Begick stölder på fler orter

Efter polisen hade förhört männen släpptes de på fri fot, men kort därpå larmades det om stölder på andra Systembolag. De rapporterade stölderna hade skett både nära Linköping, men också på andra ställen i landet, och hade ägt rum både innan och efter stölden i Tornby.

Polisen kunde sedan konstatera att samma två män hade begått samtliga spritstölder. Sammanlagt stal männen 44 flaskor sprit, till ett totalt värde av ungefär 17 700 kronor. 

41-åringen greps den 3 november, men 30-åringen har inte kunnat hittas än, och är därmed anhållen i sin frånvaro. 

Nu har Linköpings tingsrätt dömt 41-åringen för fem fall av stöld och fängelse i fyra månader, och efter han avtjänat sitt fängelsestraff ska han utvisas ur landet, skriver Corren

/
Senaste nytt

Unik upptäckt: Sex planeter i rytmisk dans

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Ragunda

"Hammarstrand, resultat efter nykterhetskontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Opec väntas minska produktionen

Oljekartellen Opec+ har enats om att "ytterligare minska oljeproduktionen med 600 000 till en miljon fat om dagen", säger en källa med insyn i förhandlingarna mellan de 13 medlemsländerna till nyhetsbyrån AFP.

Polisen i Örebro rapporterar om stöld

"Man misstänks för stöld på en livsmedelsbutik i Örebro under eftermiddagen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om stöld, Hallsberg

"Man gripen för att ha stulit varor på en livsmedelsbutik i Hallsberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om räddningsinsats, Malmö

"Polisen biträder räddningstjänsten i ett misstänkt drukningslarm i Industrihamnen.", skriver polisen på sin hemsida.