Måndag 27 Jun
Stockholm

Tjuvar stal sprit i baddräkt – döms till fängelse

Systembolaget och baddräkt
Tjuvarna hade på sig baddräkt under kläderna. Foto: Geir Olsen/TT och Henrik Montgomery/TT

När polisen grep två män för att ha stulit sprit från Systembolaget upptäckte de något utöver det vanliga. Båda tjuvarna hade på sig baddräkter under kläderna för att lättare kunna stjäla spriten. Nu döms en av männen till fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I september i år greps två män, 41 och 30 år, för att ha stulit tolv flaskor whisky från Systembolaget i Tornby, Linköping, rapporterar Corren. 

Väl på polisstationen upptäckte polisen något utöver det vanliga. Båda männen hade nämligen baddräkter på sig under kläderna. 

Enligt polisens bedömning hade baddräkterna använts för att kunna fästa de stulna flaskorna i resåren. Men trots att männen erkände till att ha stulit flaskorna, påstod de att de bar baddräkt för att minska ryggsmärtor som de båda led av. 

Begick stölder på fler orter

Efter polisen hade förhört männen släpptes de på fri fot, men kort därpå larmades det om stölder på andra Systembolag. De rapporterade stölderna hade skett både nära Linköping, men också på andra ställen i landet, och hade ägt rum både innan och efter stölden i Tornby.

Polisen kunde sedan konstatera att samma två män hade begått samtliga spritstölder. Sammanlagt stal männen 44 flaskor sprit, till ett totalt värde av ungefär 17 700 kronor. 

41-åringen greps den 3 november, men 30-åringen har inte kunnat hittas än, och är därmed anhållen i sin frånvaro. 

Nu har Linköpings tingsrätt dömt 41-åringen för fem fall av stöld och fängelse i fyra månader, och efter han avtjänat sitt fängelsestraff ska han utvisas ur landet, skriver Corren

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.