Systembolaget och baddräkt
Tjuvarna hade på sig baddräkt under kläderna. - Foto: Geir Olsen/TT och Henrik Montgomery/TT

Tjuvar stal sprit i baddräkt – döms till fängelse

När polisen grep två män för att ha stulit sprit från Systembolaget upptäckte de något utöver det vanliga. Båda tjuvarna hade på sig baddräkter under kläderna för att lättare kunna stjäla spriten. Nu döms en av männen till fängelse.


I september i år greps två män, 41 och 30 år, för att ha stulit tolv flaskor whisky från Systembolaget i Tornby, Linköping, rapporterar Corren. 

Väl på polisstationen upptäckte polisen något utöver det vanliga. Båda männen hade nämligen baddräkter på sig under kläderna. 

Enligt polisens bedömning hade baddräkterna använts för att kunna fästa de stulna flaskorna i resåren. Men trots att männen erkände till att ha stulit flaskorna, påstod de att de bar baddräkt för att minska ryggsmärtor som de båda led av. 

Begick stölder på fler orter

Efter polisen hade förhört männen släpptes de på fri fot, men kort därpå larmades det om stölder på andra Systembolag. De rapporterade stölderna hade skett både nära Linköping, men också på andra ställen i landet, och hade ägt rum både innan och efter stölden i Tornby.

Polisen kunde sedan konstatera att samma två män hade begått samtliga spritstölder. Sammanlagt stal männen 44 flaskor sprit, till ett totalt värde av ungefär 17 700 kronor. 

41-åringen greps den 3 november, men 30-åringen har inte kunnat hittas än, och är därmed anhållen i sin frånvaro. 

Nu har Linköpings tingsrätt dömt 41-åringen för fem fall av stöld och fängelse i fyra månader, och efter han avtjänat sitt fängelsestraff ska han utvisas ur landet, skriver Corren

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.