Flygvärdens varning: Plagget du aldrig ska ha på när du flyger
Flygvärdens varning: Plagget du aldrig ska ha på när du flyger - Foto: Timur Weber/Pexels

Flygvärdens varning: Plagget du aldrig ska ha på dig på flyget

Ut och resa snart? Då kan flygvärden Tommy Cimatos uppmaningar och varningar vara något att ha i tankarna. Så väljer du rätt kläder inför flygresan och här är plagget du aldrig ska ha på dig.


Flygvärden Tommy Cimato har ett Tiktok-konto där han delar med sig av tips och lärdomar när man ska iväg och resa. 

Gör inte det här på flygplanet

Bildkälla: Skärmdump/Tiktok

Han varnar bland annat sina följare att somna med huvudet mot rutan när de flyger och undvika spolknappen på flygplanstoaletten. 

Att välja rätt kläder inför självaste flygresan kan även vara viktigare än vad man kan tro – i alla fall enligt flygvärden. 

Det plagget ska du aldrig ha på dig på flyget 

I Tiktok-videon med över 600 000 gilla-markeringar avslöjar Cimato vilket plagg du aldrig ska ha på dig på när du befinner dig på ett flygplan uppe bland molnen.

Det är faktiskt shortsen du ska undvika att klä dig i när du ska ut och resa, och anledningen är förståelig. 

– Du vet aldrig hur rent det kommer att vara, så om du har långbyxor utsätts du för färre bakterier, säger Cimato i videon. 

Flygvärden har mötts med kritik då folk i kommentarsfältet ifrågasätter om planet inte städas – något som Cimato förklarar inte är kabinpersonalens jobb. 

– Det är de på marken som städar på planet. De gör sitt bästa, men det här är bara om något skulle missas, säger Cimato.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

2 timmar sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.