Björn Söder.
Björn Söder (SD) jämförde vaccin med en julklapp och responsen från en del väljare var inte nådig. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Skärmdumpar från Twitter.

Björn Söder (SD) tog vaccinbild – nu rasar väljarna

En stor del av Sveriges befolkning har fått både en, två och tre vaccindoser mot covid-19. Någon som nyligen fick sin tredje dos var riksdagsledamoten Björn Söder (SD), och bilden han lade ut på Twitter har väckt raseri bland väljarna.


Över 80 procent av den svenska befolkningen har fått två doser av covidvaccinet och närmare 30 procent har fått sin tredje, en siffra som lär öka inom en snar framtid.

Hos Sverigedemokraternas riksdagsledamöter har vaccinviljan sett lite annorlunda ut. I oktober jämförde SD-toppen Roger Richtoff vaccinet med en "giftspruta", vad det gällde vaccinering av barn. 

Samma månad vårdades partiets chefsideolog Mattias Karlsson för corona, och berättade då att han inte vaccinerat sig.

– Nej, jag har varit på väg att göra det. Det har varit ett så hektiskt schema, sade han till Expressen då.

Foto: Pavel Koubek/TT

Ilsken väljarstorm efter bilden på Björn Söder

I måndags fick riksdagsledamoten Björn Söder (SD) ta emot sin tredje dos vaccin, vilket han valde att publicera på sin Twitter, något även Aftonbladet rapporterat om.

"Dags för dos 3. Den bästa julklapp man kan ge sina nära och kära och sina medmänniskor. Att bidra till att smittspridningen minskar och att inte kanske behöva belasta den redan hårt belastade sjukvården om man blir smittad är en betydelsefull insats för vårt gemensamma samhälle", skriver Söder på Twitter.

Men det var några som inte riktigt höll med politikern. Inom kort rasade användarna i kommentarsfältet, där flera förkunnade att Sverigedemokraterna förlorat deras röst inför valet 2022.

"Fyfan. Tänker aldrig rösta SD igen!!!!!! Nu sket du i det blå skåpet" och "Björn har sett till att min röst inte hamnar på SD igen, först måste han sparkas och Jimmie be om ursäkt för Björns beteende", är några av de arga kommentarerna.

"Dom föregående två valen har ni fått min röst. Men det kan ni glömma i valet 2022. Ni kommer få under 15% nästa val. Jag lovar", skriver en annan.

Björn Söder står emot vaccinhatet

Riksdagsledamoten bemöter själv stormen på Twitter i ett ytterligare inlägg där han bland annat skriver att det "krävs ordentliga förstärkningar i utbildningsväsendet".

När Aftonbladet når honom svarar han:

”Jag anser att det är en medborgerlig plikt att ta vaccin - inte minst för de som är mycket skörares skull. Det är givetvis ett personligt och frivilligt val att göra men jag försöker inspirera folk att ta vaccinet”.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!