Onsdag 27 Okt
Stockholm

Ovaccinerade SD-toppen Mattias Karlsson är svårt sjuk i corona

mattiaskarlsson
Riksdagsledamoten Mattias Karlsson (SD) är svårt sjuk i corona. Foto: Pavel Koubek/TT

Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson är svårt sjuk i covid och vårdas på sjukhus, skriver han själv i ett inlägg på Facebook under fredagen. "Snacka om att händelser som den här sätter livet i perspektiv".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SD-toppen Mattias Karlsson, 44, vårdas sedan en tid tillbaka på Sankt Görans sjukhus efter att ha insjuknat i covid-19. Något som han beskriver som en hård och obehaglig strid, i ett inlägg på på Facebook, med en bild där han syns liggandes i en sjukhussäng med en syrgasmask.

"Idag fick jag iaf det glädjande beskedet att infektionen inte längre tycks fortsätta expandera i mina lungor och att den akuta faran för mitt liv därmed tycks vara avvärjd för den här gången", skriver han i inlägget.

Mattias Karlsson är ovaccinerad: "Hektiskt schema"

Till Expressen berättar Karlsson att han inte har vaccinerat sig mot viruset.

– Nej, jag har varit på väg att göra det. Det har varit ett så hektiskt schema, säger han till tidningen och förklarar att han varit orolig över att få bältros då hans pappa fick det.

Mattias Karlsson (SD). Foto: Pavel Koubek/TT

Tackar för allt stöd

I inlägget skriver han att vägen till att bli frisk väntas bli lång och att han räknar minuterna tills han får träffa sin familj och sina vänner igen. 

"Det är klyschornas klyscha, men snacka om att händelser som den här sätter livet i perspektiv och verkligen blixtbelyser för en vad som verkligen är viktigt och vad som inte är det", skriver Mattias Karlsson i inlägget och tackar för stödet han fått.

Kommentera
Kopiera länk
Dela