Kvinnan investerade miljoner i kryptovaluta – nu är pengarna spårlöst borta
Kvinnan investerade miljoner i kryptovaluta – nu är pengarna spårlöst borta - Foto: Stian Lysberg Solum/TT, Henrik Montgomery/TT

Investerade miljoner i kryptovaluta – pengarna spårlöst borta

En kvinna i Sverige investerade miljoner i kryptovaluta, men när 40-åringen skulle ta ut pengarna var de spårlöst borta. Nu har kvinnan polisanmält att hon utsatts för ett omfattande investeringsbedrägeri.


En 40-årig kvinna i Älmhults kommun har polisanmält att hon har blivit utsatt för ett omfattande investeringsbedrägeri, skriver Smålandsposten. 

Uppmanades att investera i kryptovaluta

Enligt 40-åringens anmälan var det i november hon kom i kontakt med en man på sociala medier. 

Mannen som hon chattade med och skapade en vänskapsrelation med ska då ha uppmanat henne att börja investera pengar i kryptovaluta – vilket är en virtuell valuta på internet som ofta är svårt att spåra. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om bland annat kryptovalutan bitcoin. 

Köpte kryptovaluta på utländska sajter

Kvinnan har till polisen uppgett att hon köpte kryptovaluta vid flera tillfällen från november och framåt. 

Totalt ska 40-åringen ha investerat runt två miljoner kronor och köpen av kryptovaluta skedde på utländska nätsajter. 

Miljonerna spårlöst borta 

Kvinnan som hade investerat drygt två miljoner kronor i kryptovaluta fick ett tråkigt besked när hon skulle ta ut pengarna – då de var spårlöst försvunna. 

– När målsägaren skulle ta ut pengarna den 27 december upptäcktes att de var spårlöst borta. Vi har inlett en förundersökning om grovt bedrägeri, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt presstalespersonen är denna typ av brottslighet, som gäller utländska nätsajter, oerhört svårutredd. 

– Vi försöker spåra vart pengarna har tagit vägen men eftersom det rör sig om utländska plattformar blir det mycket svårare. Jag vill framföra en varning om att man ska vara oerhört skeptisk till den här typen av erbjudanden om investeringar på utländska plattformar. Det kan röra sig om bluffplattformar trots att de ser helt seriösa ut, säger han enligt Smålandsposten

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.