Stockholm

Dödfödd bebis skulle begravas – levde egentligen

Läkare och kuvös
Bilderna är genrebilder. Foto: Pexels och Björn Larsson Rosvall/TT

En bebis dödförklarades av läkare i Brasilien och gjordes redo för begravning. Begravningsentreprenören ska då ha gjort en chockerande upptäckt – hjärtat slog och barnet levde.


Läs mer

En 18-årig kvinna i Brasilien ska inte ha vetat om att hon var gravid, utan uppsökte läkare när hon drabbades av grova smärtor. Läkaren ska då ha skickat hem henne igen, rapporterar New York Post. 

Väl hemma födde kvinnan, som fortfarande inte visste att hon var gravid, ett barn. Förlossningen skedde helt på egen hand utan hjälp från sjukvårdspersonal. Den lilla pojken föddes tre månader för tidigt i mammans hem 27 december 2021. 

Läkarna dödförklarade bebisen

Därefter tog mamman bebisen, som endast vägde ett knappt kilo, till sjukhuset. Det var då läkarna dödförklarade den lilla pojken. 

En begravningsentreprenör kom därför hem till mamman den 28 december för att förbereda bebisens begravning. Då gjorde han en chockerande upptäckt...

Barnet levde fortfarande

När han gjorde kroppen redo inför begravningen märkte han att bebisen suckade, och att hjärtat faktiskt fortfarande slog. Begravningsentreprenören åkte då in akut med bebisen till sjukhuset där den lilla pojken skrevs in på neonatalavdelningen. 

Barnets nuvarande tillstånd är ännu oklart, men händelsen utreds av brasiliansk polis, enligt New York Post.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.