Det finns en drink som får bartenders att sucka inombords
Det finns en drink som får bartenders att sucka inombords - Foto: Felipe Dana/Eric Risberg/TT

Bartendern: Den här drinken avskyr vi när kunden beställer

Bartenders runt om i världen har sagt sitt – den här omåttligt populära drinken är absolut jobbigast att göra. Den må vara god, men kräver både mer tid och arbetsyta än andra drinkar.
– Man gör en, och då vill alla ha en, säger bartendern Simon till Nyheter24.


"Gud, vilken tid det tar", har du säkert tänkt för dig själv när du står hängandes över en bardisk i väntan på din beställning.

Och som kund tänker man kanske inte på att vissa beställningar får bartendern att känna exakt likadant. Det finns faktiskt en drink som bartenders verkar kunna skriva under på är den absolut jobbigaste att göra. Den hör dessutom till de absolut vanligaste på hela menyn.

Ja, du har säkert beställt den själv – flera gånger.

Här kan du läsa om 12 goda viner som middagsgästerna alltid älskar.

Bartendern: "Tid är pengar"

Bartenders runt om i världen verkar nämligen vara rätt eniga om att mojiton är den drinken de avskyr att göra allra mest. Den fräscha, sötsyrliga drinken är visserligen god, men tar lång tid att göra och lämnar arbetsytan stökig.

"Tid är pengar. Du kan göra sex eller sju andra drinkar på samma tid som det tar att göra tre mojitos", säger bartendern Freddy Tomas i en intervju med New York Post.

"På en stressig kväll vill inte personalen i baren spendera fem minuter med att bara muddla mynta", säger bartendern Lisa Millar-Jones till Twisted Food.

Foto: Stella Pictures

Bartendern Simon instämmer – mojiton är värst

Nyheter24 tog kontakt med bartendern Simon, som arbetar på en välbesökt bar i centrala Stockholm. Han instämmer med sina branschkollegor – mojiton är den värsta drinken en kund kan beställa.

– Generellt sett så skulle jag säga ja. Det är många moment som ska göras, det tar tid, man ska hålla på och plocka färsk mynta i baren, vilket tar tid. Det är oftast mycket som blir kladdigt runt jobbstationen i och med den krossade isen. Sen blir det oftast så att man gör en, och då vill alla ha en, säger Simon till Nyheter24.

Han tillägger att den isiga klassikern "frozen daquiri" kvalar in på en delad förstaplats. Liksom mojiton tar den tid, lämnar mycket disk – och är dessutom rätt överskattad, enligt honom själv.

Vill du bli bartenderns favorit? Då vet du i alla fall hur du INTE ska beställa i framtiden!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!