Måndag 24 Jan
Stockholm

Nära anhörig pekas ut av Johanna Möller: "Hade starkt motiv"

Johanna Möller.
I en ny dokumentärserie vill Johanna Möller vända anklagelserna från sig själv till en anhörig. Foto: Anders Wiklund/TT och Pavel Koubek/TT

Johanna Möller dömdes till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar, men har alltid hävdat sin oskuld. I dokumentärserien "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" pekar Arbogakvinnan istället ut en nära anhörig som medskyldig till mordet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I augusti 2016 skakas Arboga av vad som skulle komma att bli ett av Sveriges mest uppmärksammade mordfall. I en sommarstuga knivmördas en man och hans fru skadas allvarligt, men överlever. Parets egen dotter, Johanna Möller, dömdes senare till livstids fängelse för att ha legat bakom dådet.

Arbogakvinnans dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi, som utförde mordet och mordförsöket, dömdes även han till 14 års fängelse. Enligt domen ska han ha blivit beordrad till att mörda flickvännens föräldrar. Här kan du läsa mer om vad som hände.

Johanna Möller. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men i dokumentärserien "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna", som hade premiär på Viaplay den 13 januari, granskas och ifrågasätts domen av ett team advokater. Här kan du läsa om advokatens teorier.

Johanna Möller pekar ut nära anhörig

Johanna Möller själv har aldrig erkänt sin delaktighet i mordet, och nekar till domen, som fastställer att det var hon som körde bilen ut till sommarstugan. I en intervju med Möller, som filmas på kvinnofängelset i Ystad, pekar hon istället ut en nära anhörig som skulle kunna vara inblandad i dådet.

I dokumentären tas det upp att Möller väntade länge med att berätta om att hon visste att det var Mohammad som hållit i kniven under mordet. 

Mohammad Rajabi. Foto: Jonas Ekströmer/TT

När hon får frågan om det finns något annat hon har hållit inne med – eller om det finns någon hon vill skydda – pekas plötsligt en annan person ut.

– Från första början har jag försökt förklara i skrift, i text, i bilder och ritat upp den här hierarkin som råder, säger hon och fortsätter:

– Vi har hans bästa vän, som gör allt som Mohammad säger. Sen har vi en annan närstående till mig som styrde över Mohammad totalt. Mohammad blev som en hundvalp när han var där.

Sommarstugan där mordet begicks. Foto: TT

Möller: "Han hade ett extremt starkt motiv"

Hon förklarar vidare att hon tror att Mohammad är för feg för att våga handla ensam. Därför menar Möller att det är en nära anhörig till henne som kört bilen, och beskrivs vara någon som hittade till sommarstugan i Granliden, och hade nycklar till både bilen och kontoret.

Hierarkin enligt Johanna Möller. Foto: Skärmbild från Viaplay dokumentär

Den anhörige ska sedan ha varit den som förmått Mohammad och hans bästa vän att utföra mordet.

– Han hade ett extremt starkt motiv att göra sig av med min pappa.

Vad det skulle vara för motiv lämnas obesvarat i dokumentärserien. Johanna Möller säger även att hon aldrig har frågat personen hon pekar ut om saken.

"Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" finns att se på Viaplay. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela