Torsdag 18 Aug
Stockholm

Personlighetstyperna som är psykopaternas lättaste offer

Fosterställning och öga
Vissa människor faller lättare offer för psykopaters manipulation. Foto: Foto: Pexels

Psykopater är kalla, hänsynslösa och saknar empati. Och vissa människor faller lättare offer för deras manipulation. Det här är personlighetsdragen som lockar till sig psykopater.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Psykopater är experter på att hitta dina svaga punkter, och på så sätt utnyttja dig. Och vissa personlighetstyper är lättare att ge sig på. Vad som på många sätt kan vara positiva personlighetsdrag kan även vara något som gör dig mer mottaglig för psykopaters manipulation. 

Det här är personlighetstyperna som lockar till sig psykopater. 

Äventyrliga personer

David Eberhard, överläkare i psykiatri, menar att om du söker kickar och spänning kan du vara i riskzonen för att locka till dig psykopater. Psykopater kan nämligen känna av att du lätt kan ryckas med. 

– En sådan person kanske lätt imponeras av psykopaten, som kan verka spännande och komma med otroliga historier, säger han till Aftonbladet. 

Foto: Pexels

Personer med hög empati 

Folk med mycket empati är oftast motsatsen till psykopater och narcissister. Personer med hög empati har känselspröten utåt och läser av andras känslor väldigt lätt. 

Psykopater har generellt väldigt lite empati för andra, och söker istället att andra ska ömma väldigt mycket för dem själva. 

Judith Orloff, psykiater och författare, säger till Business Insider att psykopater kommer lockas av att du är en generös, kärleksfull person som kommer vara dedikerad och väldigt lyhörd. 

Låg självkänsla 

Människor med låg självkänsla gör ofta allt de kan för att göra andra nöjda och glada, och försöker undvika konflikter till varje pris. 

Den här typen av människor tenderar också att behöva mycket bekräftelse utifrån, och påverkas därmed väldigt mycket när någon blir missnöjd över något de gjort eller sagt. 

– Psykopaten snappar upp sådana personer ganska snabbt och kör gärna på. Du kanske får komplimanger som du kan uppfatta som ett stort intresse, men det är bara tomma ord som psykopaten använder för att lura dig för egen vinning, säger David Eberhard till Aftonbladet

Foto: Pexels

Öppna, utåtriktade och extroverta personer

Fördomen kanske kan vara att den som lättast faller offer för en psykopat är någon som är tyst och tillbakadragen. Men det kan även vara det motsatta som lockar till sig den typen av person. Nämligen den mer extroverta typen. 

– Då vet de att de kan kliva in och utnyttja personen, för de kliver in och kidnappar känslosystemet, säger Mike Florette som är författare och expert på psykopater, till Expressen

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.