Lördag 21 Maj
Stockholm

Telefonförsäljaren: Så får du oss att sluta ringa

Telefonförsäljaren: Så får du oss att sluta ringa
Bilderna är genrebilder. Foto: Pexels

Telefonförsäljare är nog generellt inte den mest uppskattade yrkesgruppen. De flesta kan nog erkänna att de inte direkt älskar när ett okänt nummer ringer och jagar en. Nyheter24 har därför tagit reda på vad du ska säga – för att få lite lugn och ro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Yrket som telefonförsäljare är kanske inte det mest tacksamma jobbet. Vi alla har nog muttrat lite när ett okänt nummer dyker upp på mobildisplayen, och inte sällan kanske man är lite kort i tonen mot den på andra sidan luren. 

Men hur ska man egentligen göra för att på bästa sätt ducka det där, enligt många, jobbiga samtalet? 

Nyheter24 har pratat med Emma som direkt efter gymnasiet började jobba som telefonförsäljare, och hon berättar att vissa av skräckhistorierna absolut stämmer. 

– Många kan ju vara väldigt otrevliga, så det gäller att inte ta åt sig så mycket. Man måste ju orka vara lite jobbig, säger hon. 

Foto: Pexels

"Kommer fortsätta ringa"

Du är nog inte ensam om att bara ignorera ett samtal som du vet är en telefonförsäljare. Men att trycka på den röda “avböj samtal”-knappen, eller bara låta signalerna gå, är inte det bästa sättet. För då kommer det troligtvis fortsätta ringa tills du svarar, förklarar Emma. 

Och om du väl svarar så kan det där svepskälet till varför du inte kan prata just nu snarare stjälpa än hjälpa. 

– Många tror kanske att de är snälla mot mig genom att komma på någon dålig lögn, säger Emma och fortsätter: 

– Säg inte att du vill fundera, eller att du inte hinner snacka för att du precis ska äta middag, eller nån annan ursäkt. Utan säg istället direkt att du inte är intresserad. Har man inte fått ett klart och tydligt nej, så kommer vi fortsätta ringa, menar Emma. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela