Tullverket och sprit
Bilden föreställer ett annat alkoholbeslag. - Foto: Karlsen, Anette/TT och Johan Nilsson/TT

Stoppades i tullen med hundratals liter sprit – skulle överraska frun

Tullverket stoppade i somras en 40-årig man från Linköping då han hade köpt med sig 204 liter sprit. Mannen själv påstod att alkoholen var till en överraskningsfest för hans fru.


Tullverket beslagtog 204 liter sprit från en 40-årig man i Linköping. Alkoholen omhändertogs i en kontroll i Helsingborg i somras, eftersom tullen ansåg att spriten inte var för privat bruk. 

Men mannen själv menar att han hade köpt alkohol för en överraskningsfest åt sin fru, vilket tullen inte trodde på. Det saknades bland annat datum, gästlista samt hur stor andel av alkoholen som var avsedd för festen, enligt beslutet som Nyheter24 har tagit del av. 

Hade köpt 100 liter sprit veckan innan

En av medresenärerna uppgav att alkoholen var till parets bröllopsdag, vilket inte stämde överens med mannens uppgifter. 

Enligt Tullverkets beslut hade mannen dessutom varit Tyskland en vecka tidigare och köpt cirka 100 liter sprit, vilket gör att den sammanlagda mängden uppgår till 304 liter. 

Mannen ska nu betala över 44 000 kronor i punktskatt samt ungefär 18 000 kronor i transporttillägg, för spriten som han alltså inte får behålla. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!