Pernilla Sjöholm var en av kvinnorna som lurades på stora summor pengar av Tinderbidragaren.
Pernilla Sjöholm var en av kvinnorna som lurades på stora summor pengar av Tinderbidragaren. - Foto: Netflix

Tindersvindlaren lurade svenska Pernilla på en halv miljon kronor

Dokumentären Tindersvindlaren ligger nu på topplistan över mest sedda på Netflix. I berättelsen om bedragaren Simon Yehuda Hayut får vi följa bland andra svenska Pernilla Sjöholm under hennes jakt på rättvisa.


Tänk dig att du sveper höger på en person på Tinder, som verkar vara allting du letar efter, men som senare visar sig vara allt annat än det den utger sig för att vara.

Det hände svenska Pernilla Sjöholm, som medverkar i aktuella Netflix-dokumentären Tindersvindlaren.

Tindersvindlaren på Netflix

I dokumentären följer vi Pernilla och två andra kvinnor, Cecilie Fjellhoy och Ayleen Charlotte, i jakten på sanning och revansch.

Dessa tre kvinnor har en sak gemensamt – de blev alla lurade på hundratusentals kronor av samma man.

Pernilla och Cecilie blev trots allt bra vänner.

Vem är Tindersvindlaren?

Simon Yehuda Hayut utgav sig för att vara alla kvinnors drömman, nämligen både rik och världsvan. Men bakom kulisserna var Simon endast en bedragare som snodde pengar från kvinnorna han dejtade.

Simon Yehuda Hayut, även känd som Tindersvindlaren. Bildkälla: Netflix

I en intervju med TV4 Nyhetsmorgon berättar Pernilla om första mötet med Simon:

– Han såg ut att resa mycket, vilket är ett av mina nöjen. Vi fick en jättebra kontakt och en jättebra relation. Efter två dagar kändes det som att vi hade känt varandra i tio år.

Lurad av Simon Yehuda Hayut

Det dröjde ett år innan Pernilla lade märke till att hon hade blivit förd bakom ljuset. 2019 kontaktades hon nämligen av norska tidningen VG som under tiden redde ut Simons bedrägerier efter att Cecilie Fjellhoy kontaktat tidningen och berättat att hon lurats på 200 000 dollar.

– Jag har ju lånat ut strax över en halv miljon. Om jag ska vara ärlig så har jag inte ens orkat att gå in och räkna ut den exakta siffran, säger Pernilla.

Bildkälla: Netflix

Var bor Tindersvindlaren?

Det skulle senare visa sig att Simon hade ett helt team bakom sig, som hjälpte honom med bedrägerierna.

– Om du träffar gamla vänner, arbetskollegor, folk som har jobbat med honom i många år, då har du flera olika karaktärer som bekräftar hans identitet, förklarar hon i intervjun.

De tre kvinnorna fortsätter sin jakt på rättvisa. Än så länge har Simon inte fått betala för sina bedrägerier, utan lever idag i Israel.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.