Tindersvindlaren Simon Leviev – så lever han idag: "Bästa mannen"
Tindersvindlaren Simon Leviev fortsätter leva lyxliv i Tel Aviv, trots anklagelserna. - Foto: Netflix och Stella Pictures

Tindersvindlaren Simon Leviev – så lever han idag: "Bästa mannen"

Netflixdokumentären om Tindersvindlaren Simon Leviev har engagerat hela världen. Efter anklgelserna fortsätter Leviev leva lyxliv i Tel Aviv, men är avstängd från dejtingappen Tinder som han tidigare har använt sig för att lura kvinnor på miljonbelopp.


Netflix-dokumentären om Tindersvindlaren har engagerat hela världen och toppar tittarlistorna. Dokumentären följer Pernilla Sjöholm, Cecilie Fjellhoy och Ayleen Charlotte i jakten på sanning och revansch. 

De alla tre har nämligen blivit lurade på hundratusentals kronor av samma man. 

I dokumentären pekas Simon Leviev, 31, ut som en bedragare som hittat sina offer på dejtingappen Tinder. Han anklagas för att ha lurat kvinnor i Sverige, Norge och andra länder på miljonbelopp. 

Foto: Stella Pictures

Var bor Tindersvindlaren Simon Leviev idag?

I tre års tid har har Simon Leviev anklagats offentligt i dokumentärer, tv-program, tidningar och media. Men idag är Simon Leviev en fri man och bor i en lyxlägenhet i en skyskrapa i Tel Aviv, i hans hemland Israel. Hans adress är även hemlig, skriver Expressen. 

På sociala medier har han sedan anklagelserna startade fortsatt lägga ut bilder på sociala medier där han visar upp sin lyxixa livsstil. Det har varit selfies bredvid flashiga bilar, helikoptrar och privatplan samt cigarrer, dyra middagar och märkeskläder. 

Det ryktades även om att Leviev hade börjat använda Tinder igen, men en talesperson för appen dementerade detta. Tinder har nu stängt av Leviev, och hans “officiella” Instagramkonto försvann i samband med dokumentären. 

Foto: Netflix

Simon Leviev anser sig vara ett offer

Enligt hans advokat Sagiv Rotenberg vill Simon inte ge några intervjuer just nu. Han anser sig vara ett offer för dokumentären och anklagelserna är enligt honom själv falska. 

– Det finns ingen proportion, ingen realism i anklagelserna. Varför skulle han stjäla 30 000 dollar från kvinnorna när han samtidigt spenderade tiotusentals dollar på flyg och restauranger till dem, säger Rotenberg, enligt Expressen. 

Simon Levievs flickvän talar ut

Däremot har det inte varit helt dött på kärleksfronten för Tindersvindlaren Simon Leviev, trots anklagelserna. Hans senaste flickvän ryktas ha varit fotomodellen Kate Konlin, 24. Om de dejtar idag eller inte råder det olika bud om, men deras relation ska oavsett fortfarande vara god. 


Kate Konlin gjorde i juli förra året en intervju med Israeliska tidningen Mako i parets stora lägenhet i Tel Aviv. Fotomodellen försvarade honom och påstod att fallet är en stor lögn. 

Hon förklarade i intervjun hur han berättade allt om sin historia, att han suttit i fängelse och om alla anklagelser mot honom redan på deras första dejt. 

– Summorna som de säger att han har lurat dem på motsvarar den present han köper till mig på lördagen. Det är absurt, varför skulle han ta några tio tusen från en tjej när han rutinmässigt slösar en sådan summa? Det är inte logiskt, sade Kate Konlin.

Tindersvindlarens flickvän: "Bästa mannen jag någonsin mött"

Hon berättade att de fick kontakt på Instagram, och inte på Tinder. Simon Leviev har nu gjort sig ett namn av att hitta sina offer på dejtingappen. Kate Konlin förklarade att Leviev har överöst henne med dyra presenter, aldrig bett henne om pengar och beskrev honom som "den bästa mannen hon någonsin träffat."

Enligt Kate Konlin tjänar Simon leviev pengar på fastighetsaffärer i Israel, samt håller föredrag, skriver Expressen. 

Foto: Netflix

Simon Levievs konton på sociala medier 

På Instagram, Facebook och TikTok finns det flera konton i Simon Levievs namn, men om det är han själv eller någon annan som står bakom dem är oklart. 

Det var när norska VG avslöjade 2019 att han anklagats för att ha lurat kvinnor i hela Norden som fallet om Leviev blev uppmärksammat. Samma år dömdes han till 15 månaders fängelse för bedrägeri och förfalskning. 

Enligt Israels Kanal 12 är han just nu föremål för ännu en bedrägeriutredning, som enligt Levievs advokat rör ett gammalt fall utan koppling till kvinnorna i Netfixdokumentären, skriver Expressen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!