Efter att ha kidnappats av sin pojkvän kastades Angel ut ur bil på motorvägen.
Efter att ha kidnappats av sin pojkvän kastades Angel ut ur bil på motorvägen. - Foto: Leicestershire Police och CCTV

Kidnappades av sin pojkvän – så ser livet ut för hjärnskadade Angel

Angel Lynn blev kidnappad av ex-pojkvännen Chay Bowskill och hans vän i september 2020. Efter att fallit ut ur bilen drabbades hon av hjärnskador och förlamades. Hennes mamma berättar om hur livet nu ser ut för sin dotter.


Det var den 17 september 2020 som Angel Lynn, då 19, hittades med vad som beskrivits som “katastrofala skador” vid motorvägen A6 utanför Loughborough nordöst om Birmingham.

Det skulle snart visa sig att Angel Lynn kidnappats av sin pojkvän Chay Bowskill, 20. På en övervakningsvideo kunde polisen se hur pojkvännen springer ifatt Lynn på gatan och bär in henne i en skåpbil. I förarsätet satt Bowskills vän Rocco Sansome

När skåpbilen körde längs med motorvägen föll Angel plötsligt ur bilen – som då färdades i 97 kilometer i timmen. Här kan du läsa mer.

Hennes skador är fortfarande i dagsläget så allvarliga att Angel inte kan gå, prata eller äta själv. 

"Är äcklad av straffen"

I januari dömdes Bowskill och Sansome till 7,5 år respektive 21 månaders fängelse. Angels mamma Nikki Lynn vill nu se att deras straff ska fördubblas. 

– Jag är äcklad av straffen. Att se henne såhär dödar mig varje dag. Jag oroar mig varje dag över när jag inte längre finns. Vem kommer då ta hand om henne? 

I en ny video från Sky News ser man mamman borsta sin nu oigenkännliga och förlamade dotters hår, där hon ligger i sjukhussängen. 

– Jag tror att hon kan känna igen mig när jag försöker att få henne att ge mig en puss. Om jag sträcker fram kinden så kan hon ibland dra ihop sina läppar, men det tar mycket energi och är väldigt ovanligt, säger mamman. 

Behöver vård 24 timmar om dygnet

Angel, som nu är 21 år gammal, får vård 24 timmar om dygnet på ett rehabiliteringscenter, men hennes familj försöker nu samla in pengar för att anpassa deras hus och på så sätt kunna vårda henne i hemmet. 

– Hon är så rolig så snäll. Jag saknar allt med henne och är så rädd att jag inte kommer få tillbaka min Angel.

Familjen har fått beskedet att det är högst osannolikt att Angel kommer återhämta sig från sina skador, rapporterar Sky News

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!