Malmö latinskola
I mars dödades två lärare på Malmö latinskola i ett brutalt våldsdåd. 18-åringen som misstänks ligga bakom attacken kan ha en allvarlig psykisk störning. - Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkte skolmördaren i Malmö kan lida av psykisk störning

Den 21 mars dödades två lärare på Malmö latinskola i ett brutalt våldsdåd. Den 18-årige mannen som misstänks ligga bakom attacken, och har erkänt morden, kan ha en allvarlig psykisk störning. Det visar en ny rättspsykiatrisk undersökning.


Runt 17-tiden den 21 mars larmades polisen om pågående våld på Malmö latinskola. Tio minuter senare hade den misstänkte 18-årige gärningsmannen gripits. De skadade, två kvinnliga lärare i 50-årsåldern, fördes till sjukhus. Men deras liv gick inte att rädda. 

18-åringen, som själv var elev på den aktuella skolan, har erkänt att han dödade de två lärarna och sitter häktad.

Här kan du läsa allt vi vet om den misstänkte gärningsmannen.

Misstänkte skolmördaren i Malmö kan ha allvarlig psykisk störning

Nu visar en rättspsykiatrisk undersökning, utförd av rättsmedicinalverket, att 18-åringen kan lida av en allvarlig psykisk störning. Det rapporterar Aftonbladet.

Nu anser rättsmedicinalverket att mannen bör genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning, för att kunna ta ställning om han ska dömas till fängelse eller vård vid en eventuellt fällande dom.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!