Dominick Krankall, 6, fick svåra brännskador efter attacken.
Dominick Krankall, 6, fick svåra brännskador efter attacken. - Foto: Privat

Sexåring brännskadad efter attack: ”Tände eld på mig”

Sexårige Dominick Krankall i amerikanska Bridgeport har lämnats med svåra brännskador i ansiktet efter att en grupp barn, som tidigare mobbat honom, kastat en brinnande boll i hans ansikte.


Det var i söndags som Dominick Krankalls granne, en åttaårig pojke som tidigare mobbat sexåringen, bjöd med honom ut för att leka med en grupp andra barn i kvarteret i Bridgeport, Connecticut.

Vad Dominick inte visste var att inbjudan var en bluff som skulle sluta i förödande skador, vilket bland andra NBC New York rapporterat om.

"Mamma, de har tänt eld på mig"

I en intervju med NBC New York berättar Dominick Krankalls äldre syster, Kayla Deegan, om vad som hände när sexåringen lämnat bostaden.

– Så fort han gått ner för trapporna ropade mobbaren hans namn och lurade honom runt hörnet, och inom loppet av några sekunder kom han tillbaka skrikandes: "Mamma, de har tänt eld på mig".

Dominick Krankall innan attacken. Foto: Privat

Pojken fick brännskador i ansiktet

Det har senare visat sig att barnen, med den åttaårige pojken i spetsen, gått till våldsam attack mot Dominick Krankall.

– Det han gjorde var att han hällde bensin på en tennisboll, tog en tändare, och tände eld på den och kastade den i min brors ansikte. Och sedan sprang de iväg och såg honom brinna, säger Kayla Deegan till NBC New York.

Dominick fördes med ambulans till sjukhus där man kunde konstatera att han fått andra och tredje gradens brännskador i ansiktet såväl som på benen.

– De lämnade honom ensam att dö, säger hans mamma Maria Rua till lokala WTNH.

"Vill att världen ska känna till min sons historia"

Familjen har startat en Gofundme-sida för att samla in pengar som ska gå till pojkens rehabilitering och för att öka medvetenheten kring mobbning.

– Jag vill att världen ska känna till min sons historia, säger Dominick Krankalls pappa Aaron Krankall till Nyheter24 och uppger att han är "förfärad" över att polisen ännu inte kunnat vidta några åtgärder mot åttaåringens familj.

Delar av de insamlade pengarna ska också användas för att familjen ska kunna flytta i och med att Dominick, från sjukhussängen, sagt: "snälla, ta mig inte tillbaka dit".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.