Bilderna är genrebilder.
Bilderna är genrebilder. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Johan Nilsson/TT

Fostermamma misstänks ha dödat ettåring – ville adoptera

Laura Castle, 38, anklagas för att ha mördat sin ettårige fosterson Leiland-James. I sms mellan henne och mannen Scott Castle ska paret ha skrivit att pojken är ett "riktigt dumhuvud" och "en skithög". Trots detta hade de planer på att adoptera honom.


Laura Castle, 38, och hennes man Scott Castle, 35, anklagas för att ha dödat ettårige Leiland-James Corkill. Detta efter att Laura påstås ha tillfogat barnet en allvarlig huvudskada i familjens hem i Barrow-in-Furness, Storbritannien, den 6 januari förra året, rapporterar Daily Mail. 

Pojken ska ha omhändertagits vid födseln, och fick sedan flytta in hos paret Castle i augusti 2020. 

Fostermamman om pojken: Ett "riktigt dumhuvud"

Fostermamman Laura Castle ska ha hoppats på att få adoptera pojken, men har samtidigt beskrivit honom som ett “riktigt dumhuvud”, “en idiot” och “en skithög” i sms och misstänkts ha slagit honom upprepade gånger. Mannen ska även ha sagt att pojken var “en fet skit”. 

Den 23 september 2020 skickade Laura Castle ett sms till sin man som löd: “Jag tycker ärligt talet inte om honom på sistone. Han är gnällig och jag ångrar verkligen att jag gjorde det här”, och fortsatte: 

“Jag kommer att tappa det. Han bara tjatar på mig hela tiden, jag kan aldrig bara ha en trevlig dag eller kväll någonsin.”

Paret ville adoptera ettårige Leiland-James

I sms har Laura Castle skrivit att hon slagit pojken, samtidigt som hennes man betryggar henne att hon inte alls är våldsam, och menade att det snarare var pojkens fel. 

“Han är lite för galen för oss att hantera. Vi lägger ner det här.”, har mannen svarat. 

Paret var dock fortfarande fast beslutna att gå igenom med adoptionsprocessen. 

Åklagaren Michael Brady QC inledde rättegången med att säga att Laura Castle dödade barnet till följd av “frustration" som var "sprungen ur mycket påfrestande inhemska omständigheter och en oförmåga att knyta an till barnet", skriver Daily Mail

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige