Einar sköts till döds i oktober 2021
Einar sköts till döds i oktober 2021 - Foto: TT

En person har delgivits misstanke om brott efter mordet på Einár

I oktober förra året sköts rapparen Nils "Einár" Grönberg till döds i södra Stockholm. Nu har en person delgivits misstanke om brott i den mordutredning som pågått efter dödsskjutningen.


Det har gått drygt ett halvår sedan den 19-årige rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. 

När Einár kom ut från ett cykelförråd på den skyddade hemadressen han bodde på blev han beskjuten av maskerade gärningsmän. Han sköts på nära håll – innan gärningsmännen flydde platsen.

Här kan du läsa Nyheter24:s sammanfattning om Einárs död. 

Foto: Henrik Montgomery/TT

Person delgiven misstanke i Einárs mordutredning

Under tisdagen har en person delgivits misstanke om brott i den pågående mordutredningen, vilket P3 Krim var först med att rapportera.

Enligt åklagare Marina Chirakova har personen i fråga blivit tilldelad en försvarare och hörts i ärendet. Misstankegraden är skäligen misstänkt, alltså den lägre graden. 

– Vad personen har sagt och hur personen ställer sig till misstankarna kommenterar jag inte, säger åklagare Marina Chirakova till P3 Nyheter. 

Den misstänkte personen har inte begärts häktad. 

– Jag bedömde att misstanken var så pass svag att tvångsmedel inte skulle användas, säger Marina Chirakova till P3 Nyheter.

Uppgifter: Misstänkte personen fanns i Einárs närhet

Enligt Expressen ska personen ifråga tidigare ha blivit dömd för både vålds- och vapenbrott, och ha kopplingar till ett kriminellt nätverk som är känt av polisen.

Personen ska också ha funnits i Einárs umgängeskrets under en tid före det uppmärksammade mordet, rapporterar tidningen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.