Lördag 2 Jul
Stockholm

76-åring misstänks ha mördat sin fru med plättjärn och kniv

Mannen ska ha velat skona sin hustru från den kommande flytten.
Mannen ska ha velat skona sin hustru från den kommande flytten. Foto: Foto: Polisen

En 76-årig man misstänks ha slagit sin fru medvetslös med ett plättjärn, för att sedan knivmörda henne. Nu åtalas han för mord. Anledningen ska, enligt mannen själv, ha varit att han ville skona henne från en flytt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 9 januari tidigare i år som en 76-årig kvinna hittades skadad i en lägenhet i Malmö, och avled senare. Nu åtalas hennes 76-årige man, vid Malmö tingsrätt, för mordet

Man misstänks ha mördat fru med plättjärn och kniv

Mannen misstänks ha attackerat hustrun i sömnen. Han har själv uppgett i förhör att han tänkte att det skulle vara mer skonsamt om han slog hustrun medvetslös först, och hämtade då ett plättjärn i gjutjärn från köket. Först ska han ha misshandlat kvinnan med plättlaggen och därefter knivskurit henne, enligt förundersökningen som Nyheter24 har tagit del av.

Foto: Polisen
Foto: Polisen

Mannen ska därefter ha lämnat hemmet. När polisen sedan hittade honom i en småbåtshamn ska han ha tagit sömntabletter, nedsköljda med sprit, varpå han fördes till sjukhus. 

Mannen ska ha varit stressad inför lägenhetsflytt

Han berättar för polisen att han på sistone gått in i en depression på grund av parets köp av ny lägenhet. Det som har bekymrat honom är att den nya lägenheten har en öppen planlösning och är därmed väldigt svår att möblera. Affären har gett honom en väldig panik, men hans fru har försökt lugna honom, berättar mannen. Enligt förundersökningen pratar han varmt om sin fru, och beskriver att de har “haft det fint ihop och aldrig bråkat”.

Foto: Polisen

Ska ha velat "skona henne från flytten"

Mannen beskriver att han legat sömnlös om nätterna de senaste två veckorna och grubblat över lägenhetsköpet, som han ångrar men inte kunde dra sig ur. Två dygn innan det misstänkta mordet ska han ha bestämt sig för att ta livet av sin fru för att “skona henne från flytten”. Han menar att hustrun “är för gammal för att klara av den”. 

Plättjärnet hittades av polis i ett köksskåp, och i fotänden av mannens sida av sängen låg en pärm innehållandes papper kring en kring en bostadsaffär samt en handskriven lapp texten: ”Mäklaren lurade oss förlåt”.

Foto: Polisen

När det misstänkta dådet var över skickade han ett sms till sina två döttrar där han skrev: "Ring 112 mamma mår inte bra. Dörren är öppen", enligt förundersökningen. Därefter ska han ha tagit sig till småbåtshamnen där han uppger att han tänkte hoppa i vattnet för att ta sitt liv. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.