Två personer döms till samhällstjänst för smuggling.
Två personer döms till samhällstjänst för smuggling. - Foto: Anette Karlsen/NTB/TT och Henrik Holmberg/TT

Stoppades i tullen med 250 flaskor vodka – skyller på barnkalas

Två tyska medborgare i 35- respektive 25-årsåldern smugglade in drygt 250 flaskor vodka i Sverige. Nu döms paret, som hävdat att de skulle skänka alkoholen till ett barnkalas, till samhällstjänst.


Det var i mitten av april i år som en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern stoppades i tullen i Trelleborg. I deras bil upptäcktes nämligen 125 liter spritdryck i form av 250 flaskor med 0,5 liter vodka i varje.

Skulle fira minderårigt barns födelsedag

Den stora mängden alkohol som inhandlats i Tyskland förklaras med en stundande fest, eller mer specifikt, ett barnkalas som en vän skulle anordna i Sverige.

"Avsikten var att ge alkoholen till vännen som gåva samt att vännen i sin tur skulle bjuda på alkoholen på en fest där vännen skulle fira ett av sina två minderåriga barns födelsedag", uppger mannen enligt domen från Ystads tingsrätt som Nyheter24 tagit del av. 

Vidare menar mannen på att festen skulle innefatta mellan 250 och 500 gäster, vilket enligt honom är "den armeniska kulturella sedvänjan".

Döms till samhällstjänst

Men tingsrätten menar på att den betydande mängden alkohol inte varit avsedd att förtäras vid en fest, utan att den förts in i landet med ett kommersiellt syfte. Detta med tanke på mannens inkomst.

"Det är helt osannolikt att NN skulle ge bort alkohol till ett så stort värde som gåva till en vän", skriver man i domen.

Både mannen och kvinnan, som i förhör uppgett att hon endast varit med som resesällskap, döms till samhällstjänst för smuggling.

/
Relaterat
Senaste nytt

Zlatan Ibrahimovic stoppas – får inte vräka hyresgäst på Östermalm

Misstänkt dubbelmord i Norge

En person har efterlysts internationellt efter att två personer hittats döda i en lägenhet i den norska Kristiansand, skriver NTB.

Steg mot ny kärnkraft – men oklart när

Regeringen tar nu ett första steg för att göra det möjligt att bygga nya kärnkraftsreaktorer och på fler platser än i dag. Men klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) vill inte spå när en första ny reaktor skulle kunna stå klar.

Så mycket pengar kan du ha rätt till – om ditt barn har adhd

Tusentals barn diagnostiseras med npf-diagnoser varje år. Du som förälder kan ha rätt till flera tusen i ersättning från Försäkringskassan i ett så kallat omvårdnadsbidrag.

13-åring efter mordet: Man är van

En tonårspojke sköts ihjäl tidigt under onsdagskvällen vid Mälarhöjdens idrottsplats i södra Stockholm. Många personer befann sig i närheten och kunde snabbt ta sig till platsen. Man är van, säger en 13-årig pojke som såg den mördade tonåringen.

Kvinna död efter krock med älg

En kvinna i 20-årsåldern har avlidit efter att ha krockat med en älg på Hisingen i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.