Fredag 12 Aug
Stockholm

Stoppades i tullen med 250 flaskor vodka – skyller på barnkalas

Två personer döms till samhällstjänst för smuggling.
Två personer döms till samhällstjänst för smuggling. Foto: Anette Karlsen/NTB/TT och Henrik Holmberg/TT

Två tyska medborgare i 35- respektive 25-årsåldern smugglade in drygt 250 flaskor vodka i Sverige. Nu döms paret, som hävdat att de skulle skänka alkoholen till ett barnkalas, till samhällstjänst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i mitten av april i år som en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern stoppades i tullen i Trelleborg. I deras bil upptäcktes nämligen 125 liter spritdryck i form av 250 flaskor med 0,5 liter vodka i varje.

Skulle fira minderårigt barns födelsedag

Den stora mängden alkohol som inhandlats i Tyskland förklaras med en stundande fest, eller mer specifikt, ett barnkalas som en vän skulle anordna i Sverige.

"Avsikten var att ge alkoholen till vännen som gåva samt att vännen i sin tur skulle bjuda på alkoholen på en fest där vännen skulle fira ett av sina två minderåriga barns födelsedag", uppger mannen enligt domen från Ystads tingsrätt som Nyheter24 tagit del av. 

Vidare menar mannen på att festen skulle innefatta mellan 250 och 500 gäster, vilket enligt honom är "den armeniska kulturella sedvänjan".

Döms till samhällstjänst

Men tingsrätten menar på att den betydande mängden alkohol inte varit avsedd att förtäras vid en fest, utan att den förts in i landet med ett kommersiellt syfte. Detta med tanke på mannens inkomst.

"Det är helt osannolikt att NN skulle ge bort alkohol till ett så stort värde som gåva till en vän", skriver man i domen.

Både mannen och kvinnan, som i förhör uppgett att hon endast varit med som resesällskap, döms till samhällstjänst för smuggling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.