Fredag 7 Okt
Stockholm

Rattfull polis körde på barnfamilj – kan ändå få behålla jobbet

Rattfull polis körde på familj
Tvåbarnsmamman skadades allvarligt och släpades med under polismannens bil. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix/TT och Johan Nilsson/TT

I oktober förra året skadades en kvinna allvarligt efter att en berusad polisman kört på henne och hennes barn på en trottoar. Mannen har erkänt grovt rattfylleri, men vid en fällande dom är det sannolikt att han får behålla jobbet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En polisman gav sig en eftermiddag i oktober förra året ut för att inhandla lördagsgodis till sina barn. Detta trots att han vid tillfället var kraftigt berusad med en promillenivå på 2,55 i blodet, rapporterar Dagens juridik. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille i Sverige.

Bilresan slutade med att mannen körde upp på en trottoar i en stockholmsförort där en kvinna och hennes barn gick. Barnen, som uppges vara i 8 och 10-årsåldern, klarade sig med endast några skrapsår men deras mamma släpades med under bilen och skadades allvarligt.

Kvinnan fick bland annat en kraftig hjärnskakning, skrapsår och svullnader och blånader i ansiktet och på höft, ben och händer. När ambulanshelikoptern anlände till platsen var hon medvetslös.

Polismannen får sannolikt behålla jobbet

Efter händelsen har mannen i förhör erkänt grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada, men menar på att han tvingats väja för en pojke på cykel. Enligt tidningen ska han även ha uppgett att han sökt vård för sin alkoholproblematik.

Mannen arbetar som polis på Nationella operativa avdelningen och mycket pekar på att han kommer att få fortsätta göra det. I ett yttrande från Polisens personalansvarsnämnd skriver de att ”mycket talar för att (polismannen) inte kommer att skiljas från sin anställning vid händelse av en fällande dom”.

Huvudförhandling i målet är planerat till slutet av oktober, rapporterar Dagens juridik.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.