En man har häktats för dubbelmordet i Ulricehamn.
En man har häktats för dubbelmordet i Ulricehamn. - Foto: Björn Larsson Rosvall/Adam Ihse/TT

Man häktad för dubbelmordet i Ulricehamn: "Högg i självförsvar"

Mannen som misstänks för dubbelmordet i Ulricehamn häktas på sannolika skäl, misstänkt för mord.


Natten till onsdag försökte flera personer ta sig in till en man i 20-årsåldern i Ulricehamn. Minst två personer försökte ta sig in i lägenheten genom att klättra upp på den mordmisstänktes balkong och krossa rutan till balkongdörren.

"Innan personerna har kommit in i lägenheten har lägenhetsinnehavaren beväpnat sig med kniv och han beskriver i förhör att han i självförsvar använder kniven mot de angripande männen genom att hugga mot dem. De två personerna avlider i lägenheten", skriver åklagaren Martin Svensson i ett pressmeddelande.

Knarkbråk bakom dubbelmordet i Ulricehamn

Motivet till att männen försökte ta sig in till mannen tros vara ett bråk om droger. Han nekar till brott, men har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för morden.

Fem unga personer sitter anhållna efter det misstänkta dubbelmordet. Tre av dem har nu begärts häktade – en för mord, och de två andra för försök till grovt rån.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

1 timme sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.

Hizbollah: Tiotals raketer avfyrade mot Israel

igår 22:02
Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah har avfyrat tiotals raketer mot ett militärt högkvarter i norra Israel som svar på israeliska räder mot byar i södra Libanon, uppger islamiströrelsen.