Tonårspojken åtalas nu för flera brott.
Tonårspojken åtalas nu för flera brott. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Johan Nilsson/TT

A-traktor körde i 210 kilometer i timmen – prejades av polis

En 16-årig pojke åtalas för bland annat grov vårdslöshet i trafik samt för olovlig körning efter att ha kört sin a-traktor i 210 kilometer i timmen under en vansinnesfärd genom Uppsala.


Det var under natten mot den 2 augusti som en polisbil på väg 55 utanför Uppsala noterar hur en a-traktor kör i hög hastighet in mot Uppsala.

Polisen tar upp jakten på a-traktorn, men den 16-åriga pojke som kör fordonet har inga planer på att stanna – trots att polisbilen satt på både sirener och blåljus. I stället gasar tonåringen på – i 210 kilometer i timmen, enligt UNT.

16-åringen körde mot rött ljus

Under vansinnesfärden kör 16-åringen mot rött ljus i två korsningar, då i en hastighet på 150 kilometer i timmen, och polisen kallar in förstärkning. 

När pojken kör in i ett tätbebyggt område uppstår, enligt en polis som var med i jakten, att det finns "en betydligt högre risk för fotgängare i rörelse varpå jag känner att det börjar bli bråttom att få ett stopp på bilen." 

Man försöker därför preja a-traktorn för att få stopp på fordonet, men utan framgång. Inte förrän en polisbuss blockerar två körbanor framför tonårspojken stannar han, enligt UNT.

Åtalas för flera trafikbrott

Det visar sig senare att det inuti a-traktorn, intill ratten, finns en knapp som gör att den kan köras i samma hastigheter som en vanlig personbil. 

Tonårspojken, som erkänt att han kört för fort och uppgett att han ångrar sitt agerande, åtalas för bland annat grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning, rapporterar UNT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!