Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har dömts för mordet på Tove i Vetlanda.
Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har dömts för mordet på Tove i Vetlanda. - Foto: Privat

Så mycket ska Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, betala i skadestånd

Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har dömts till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Utöver detta ska kvinnorna betala skadestånd till Toves familj.


I oktober förra året försvann 21-åriga Tove efter en utekväll i Vetlanda och 17 dagar senare hittades den unga kvinnan död i ett skogsområde.

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman döms för mord

Nu har Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, dömts till livstids fängelse för mordet på Tove. Bägge två döms också för grovt gravfridsbrott och Leshem Jansson döms även för skadegörelse.

"När det gäller åtalet för mord har tingsrätten funnit att en av de åtalade kvinnorna agerat med avsiktsuppsåt och den andra med insiktsuppsåt", skrev tingsrätten i ett pressmeddelande i samband med att domen föll.

Johanna Leshem Jansson skyllde mordsökningar på Camilla Läckbergs böcker

Toves familj får skadestånd från Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman

Utöver fängelsestraffet döms Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman till att betala 550 000 kronor i skadestånd till Toves familj och anhöriga.

De ska också betala 70 000 kronor för bland annat begravningskostnaderna.

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.