Johanna Leshem Jansson, 20, skyllde mordsökningarna på Camilla Läckbergs bcker.
Johanna Leshem Jansson, 20, skyllde mordsökningarna på Camilla Läckbergs bcker. - Foto: Privat och Claudio Bresciani/TT

Johanna Leshem Jansson skyllde mordsökningar på Camilla Läckbergs böcker

Johanna Leshem Jansson, 20, som dömts för mordet på Tove i Vetlanda gjorde flera googlingar om bland annat mord och hämnd. Själv säger hon att googlingarna handlar om Camilla Läckbergs böcker.


Under ett förhör fick Johanna Leshem Jansson, 20, flera frågor kring de googlingar hon gjort som handlat om mord, bränder eller fängelse. 

Hennes egen förklaring handlade om de böcker hon läst. Till exempel hänvisade hon till författaren Camilla Läckbergs Fjällbackaserie när det gäller googlingen "bränna inne".

— När jag går tillbaka så kom jag ihåg att jag vid den tiden läste en Fjällbackabok som handlade om just att gärningspersonen gjort det. Och som läsare går det ju ut på att man ska lista ut vem gärningspersonen är, så då har jag googlat på det.

Även googlingen "gå i fängelse" har att göra med en Camilla Läckberg-bok som har det i sin titel, enligt Leshem Jansson, som också uppgav att googlat på det för att kolla upp bokens innehåll.

Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, döms efter mordet på Tove

Johanna Leshem Jansson googlade "mörda någon diskret"

Googlingen "mörda någon diskret" handlade däremot om en låttext, enligt Johanna Leshem Jansson.

— Det var en rad googlingar för att hitta något att rimma på till mina låttexter till exempel, säger hon och nämner att hon rimmade diskret med "konkret" eller "medvetenhet".

Av sökhistoriken Johanna Leshem Janssons telefon framgår även att hon googlat på "bästa hämnden på en ex-vän" samt "kan man dö av råttgift".

— Jag googlar nog mer än genomsnittspersonen. Jag googlar allt möjligt, allt ifrån saker jag hör eller läser eller ser eller ord jag ser i böcker som jag undrar vad det är.

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!