Ytterligare en person som har varit misstänkt i utredningen efter att en 15-åring hittats död i Säveån i Alingsås har släppts på fri fot.
Ytterligare en person som har varit misstänkt i utredningen efter att en 15-åring hittats död i Säveån i Alingsås har släppts på fri fot. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT & Polisen

En person släppt – efter att Henrik hittades död i Alingsås

Tre personer har nu anhållits – och sedan släppts – i utredningen om en 15-årig pojkes död i Alingsås. En 16-årig pojke sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.


Det var på måndagen förra veckan som Henrik, 15, försvann från sitt hem i Alingsås. Han anmäldes försvunnen på tisdagen, och en stor sökinsats pågick under veckan i trakten.

På söndagskvällen hittades pojken död i Säveån.

Flera personer har anhållits misstänkta för inblandning i ärendet men samtliga har släppts efter att misstankarna försvagats. Senast var det en person som suttit anhållen misstänkt för grovt skyddande av brottsling, som släpptes på måndagsmorgonen skriver Göteborgs-Posten.

— Aktuell person hördes igen nu på morgonen. Min uppfattning är att misstankarna mot personen har försvagats men han är i dagsläget inte avförd som misstänkt, säger kammaråklagare Andreas Ekengren till tidningen.

En misstänkt kvarstår i utredningen, en 16-årig pojke som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Polis och åklagare bekräftar att de båda pojkarna träffades den dagen och var bekanta med varandra sedan tidigare.

— Den misstänkte har bekräftat att han har träffat 15-åringen samma dag som han försvann, men han förnekar brott, har åklagare Andreas Ekengren tidigare sagt till TT.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!