Mannen åtalas bland annat för ringa stöld vid Systembolaget i Enköping.
Mannen åtalas bland annat för ringa stöld vid Systembolaget i Enköping. - Foto: Johan Nilsson/TT och Christine Olsson/TT

Man misstänks ha kastat bajs på väktare på Systembolaget: "Skulle döda"

En man i 30-årsåldern misstänks ha stulit alkohol till ett värde av 632 kronor på Systembolaget i Enköping, för att sedan hota och kasta bajs på väktaren som ingrep. Nu åtalas mannen för flera brott, vilket Enköpings-Posten var först att rapportera om.


Det var i slutet av augusti som en man i 30-årsåldern konfronterades av en väktare utanför Systembolaget i Enköping. Detta efter misstankar om att mannen stulit alkohol i butiken, vilket Enköpings-Posten var först att rapportera om. 

Här stänger Systembolaget på grund av hälsofara: "Jättetråkigt"

Misstänks ha hotat väktare vid Systembolaget

När mannen i fråga konfronterades ska han, enligt åtalet som Nyheter24 tagit del av, ha angripit och hotat väktaren "genom att ta upp en spik och gå mot målsäganden samtidigt som han uttalat att han skulle döda målsäganden och dennes familj".

Stämningsansökan gör också gällande att mannen, i samband med konfrontationen, kastat hundbajs som träffat väktarens kläder.

Då blir du portad från Systembolaget – kan gälla i ett år

Åtalas för flera brott

Nu åtalas mannen för ringa stöld, avseende alkohol till ett värde av 632 kronor, hot mot tjänsteman och olaga hot.

Dessutom åtalas han för våldsamt motstånd efter han, när polisen väl anlände till platsen och skulle omhänderta mannen, med stöd av lagen om berusade personer, ska ha "krängt med kroppen och försökt slita sig loss". 

Mannen nekar till brott.

Läs fler artiklar relaterade till Systembolaget här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!