En före detta yrkesofficer dömd för trippelmord 1975 är misstänkt för ett nytt mord.
En före detta yrkesofficer dömd för trippelmord 1975 är misstänkt för ett nytt mord. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Trippelmördare anhållen för hustrumord

Han mördade sin flickvän och hennes föräldrar 1975. Nu har den 78-årige före detta yrkesofficeren anhållits för mordet på sin hustru.


Oklart hur hon mördats
Polisen vill ännu inte säga på vilket sätt den 76-åriga kvinnan mördats.
– Det har förekommit ett visst våld mer kan jag inte säga för närvarande eftersom det pågår en brottsutredning, säger polisens informatör Leif Hultman till Värmlands Folkblad.

KRISTINEHAMN. En dömd trippelmördare misstänks återigen för mord. På måndagsförmiddagen hittades den 78-årige före detta yrkesofficerens 76-åriga fru död i parets lägenhet. Där hittades även han själv svårt skadad. I stället för att förhöras togs mannen därför till sjukhus och anhölls samtidigt i sin frånvaro misstänkt för mord.

– Vi har ännu inte kunnat förhöra honom så vi kan ej gå vidare i utredningen just nu, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh till Nyheter24 på tisdagsförmiddagen.

78-åringen dömdes för ett trippelmord i Vattnäs i Dalarna 1975. Då sköt han ihjäl sin dåvarande flickvän. Sedan sköt han hennes mamma och hennes handikappade pappa. Han sköt även sin flickväns dotter i huvudet. Hon överlevde mirakulöst nog men med livslånga men, uppger Värmlands Folkblad. Efter dådet dröjde han kvar i huset och kunde gripas av polisen. 

I förhör sa han att han inte förstått att han skjutit dem på riktigt, att han sett dem som pappfigurer. Senare dömdes mannen till rättspsykiatrisk vård.

Finns det någon anledning att misstänka honom för andra brott under de här åren?

– Nej, det finns ingen anledning till det, säger Tommy Lindh på Värmlandspolisen.

Polisen har under måndagen och tisdagen undersökt parets lägenhet i Kristinehamn och dessutom knackat dörr i området.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.