Enligt målsägandebiträdet fick Reinfeldts son "bra stöd under rättegången".
1 av 3
Enligt målsägandebiträdet fick Reinfeldts son "bra stöd under rättegången". - Foto: SCANPIX
17-åringen misshandlades på Stureplan i november.
2 av 3
17-åringen misshandlades på Stureplan i november. - Foto: SCANPIX
290 dagar senare var det dags för rättegång mot den som ska ha slagit statsministerns son.
3 av 3
290 dagar senare var det dags för rättegång mot den som ska ha slagit statsministerns son. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

"Jobbigt för alla inblandade"

På onsdagen genomfördes rättegången mot han som ska ha misshandlat statsministerns yngste son. 290 dagar efter själva händelsen.


Detta har hänt

Vid 02.00-tiden natten till den 5 november misshandlades Fredrik Reinfeldts då 16-årige son vid Stureplan i centrala Stockholm. Detta efter att han lämnat en hemmafest i Bromma sedan han varit inblandad i ett bråk.

Utanför nattklubben East fick 16-åringen en flaska i huvudet av flera killar som också sparkade honom i huvudet när han låg ner, medvetslös.

Efter att ha vaknat till sökte 16-åringen skydd på Sturecompagniet där han fick sällskap av sin äldre bror och senare kunde föras till sjukhus.

Att åtalet väcktes först i början av augusti har åklagare Anneli Hanström tidigare förklarat med att det varit "många utredningsåtgärder". 

STOCKHOLM. Det dröjde, det dröjde och sen dröjde det lite till innan det blev åtal och rättegång för misshandeln av statsminister Fredrik Reinfeldts yngste son på Stureplan. Och det har varit en tuff tid, inte bara för 17-åringen.

– Många ungdomar har hörts kring flera olika händelser därav den långa väntetiden vilket förstås är jobbigt för alla inblandade. För min klient precis som de flesta brottsoffer som ska gå igenom en rättsprocess är en kort handläggningstid att föredra, säger hans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz till Nyheter24 efter onsdagens förhandlingar.

Med tanke på sonens unga ålder är det troligt att båda hans föräldrar, statsministern samt landstingsrådet Filippa Reinfeldt, var på plats.

– Min klient hade bra stöd under rättegången och klarade av att möta den tilltalade i rättssalen, säger Massi Fritz.

"Umgicks med fel kompisar"

I polisförhör har den unge Reinfeldt sagt att han "umgicks med fel kompisar som inte drar sig för att slåss" och att hans namn dragit till uppmärksamhet. Han misshandlades enligt åtalet med en glasflaska och med flera sparkar.

Nyheter24 har sökt åklagare Anneli Hanström och den åtalades advokat Jonas Tamm utan framgång.

Dom i målet meddelas den 31 augusti 13.30. Då har det gått 299 dagar sedan misshandeln i centrala Stockholm.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.