Enligt målsägandebiträdet fick Reinfeldts son "bra stöd under rättegången".
1 av 3
Enligt målsägandebiträdet fick Reinfeldts son "bra stöd under rättegången". - Foto: SCANPIX
17-åringen misshandlades på Stureplan i november.
2 av 3
17-åringen misshandlades på Stureplan i november. - Foto: SCANPIX
290 dagar senare var det dags för rättegång mot den som ska ha slagit statsministerns son.
3 av 3
290 dagar senare var det dags för rättegång mot den som ska ha slagit statsministerns son. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

"Jobbigt för alla inblandade"

På onsdagen genomfördes rättegången mot han som ska ha misshandlat statsministerns yngste son. 290 dagar efter själva händelsen.


Detta har hänt

Vid 02.00-tiden natten till den 5 november misshandlades Fredrik Reinfeldts då 16-årige son vid Stureplan i centrala Stockholm. Detta efter att han lämnat en hemmafest i Bromma sedan han varit inblandad i ett bråk.

Utanför nattklubben East fick 16-åringen en flaska i huvudet av flera killar som också sparkade honom i huvudet när han låg ner, medvetslös.

Efter att ha vaknat till sökte 16-åringen skydd på Sturecompagniet där han fick sällskap av sin äldre bror och senare kunde föras till sjukhus.

Att åtalet väcktes först i början av augusti har åklagare Anneli Hanström tidigare förklarat med att det varit "många utredningsåtgärder". 

STOCKHOLM. Det dröjde, det dröjde och sen dröjde det lite till innan det blev åtal och rättegång för misshandeln av statsminister Fredrik Reinfeldts yngste son på Stureplan. Och det har varit en tuff tid, inte bara för 17-åringen.

– Många ungdomar har hörts kring flera olika händelser därav den långa väntetiden vilket förstås är jobbigt för alla inblandade. För min klient precis som de flesta brottsoffer som ska gå igenom en rättsprocess är en kort handläggningstid att föredra, säger hans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz till Nyheter24 efter onsdagens förhandlingar.

Med tanke på sonens unga ålder är det troligt att båda hans föräldrar, statsministern samt landstingsrådet Filippa Reinfeldt, var på plats.

– Min klient hade bra stöd under rättegången och klarade av att möta den tilltalade i rättssalen, säger Massi Fritz.

"Umgicks med fel kompisar"

I polisförhör har den unge Reinfeldt sagt att han "umgicks med fel kompisar som inte drar sig för att slåss" och att hans namn dragit till uppmärksamhet. Han misshandlades enligt åtalet med en glasflaska och med flera sparkar.

Nyheter24 har sökt åklagare Anneli Hanström och den åtalades advokat Jonas Tamm utan framgång.

Dom i målet meddelas den 31 augusti 13.30. Då har det gått 299 dagar sedan misshandeln i centrala Stockholm.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

S: Sätt in militären mot gängen

Zlatan Ibrahimovic stoppas – får inte vräka hyresgäst på Östermalm

Zlatan Ibrahimovic blir inte av med hyresgästen han försökt vräka från huset på Östermalm – i alla fall inte än. Kronofogden går emot fotbollsstjärnans önskan, och väljer att invänta tingsrättens beslut.

Misstänkt dubbelmord i Norge

En person har efterlysts internationellt efter att två personer hittats döda i en lägenhet i den norska Kristiansand, skriver NTB.

Steg mot ny kärnkraft – men oklart när

Regeringen tar nu ett första steg för att göra det möjligt att bygga nya kärnkraftsreaktorer och på fler platser än i dag. Men klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) vill inte spå när en första ny reaktor skulle kunna stå klar.

Solna: Polisen rapporterar om trafikbrott

"På fyra platser inom Solna kommun rapporterades fyra fordonsförare. Detta skedde melllan klockan 08:34 till klockan 10:34.", skriver polisen på sin hemsida.

Så mycket pengar kan du ha rätt till – om ditt barn har adhd

Tusentals barn diagnostiseras med npf-diagnoser varje år. Du som förälder kan ha rätt till flera tusen i ersättning från Försäkringskassan i ett så kallat omvårdnadsbidrag.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.