- Foto: Jessica Gow/Scanpix

Polis misstänks ha sextrakasserat 17-årig flicka

Den 17-åriga flickan ska ha fått förslag om att bli "knullkompis" med polisen som är anställd vid ungdomsroteln.


Hade sex med en mamma

I utredning berättar polisen att han tidigare har inlett en sexuell relation med en mamma till en annan av ungdomsrotelns klienter.

ESKILSTUNA. Polismannen var på fiskesemester då flickan tog den första kontakten med honom via sms. Då ska hon bara ha velat lämna information men dagen efter gick sms-konversationen över i något helt annat.

Polisen ska bland annat ha frågat flickan om vilka sexställningar och penisstorlekar hon föredrar.

– Innehållet är väldigt grovt, säger Olov Augrell, tillförordnad chef för polisens rätts- och säkerhetsenhet, till Eskilstuna-Kuriren.

Polisen som arbetar vid ungdomsroteln i Eskilstuna har anmälts för tjänstefel. Enligt honom själv ska han velat ta reda på om flickan hade känslor för honom då det kunde påverka hur han skulle uppträda mot henne i tjänsten.

– Vi har lämnat över ärendet till Personalansvarsnämnden. Enligt oss är förtroendet förbrukat för den här polismannen och vi föreslår att han ska avskedas, säger Olov Augrell, till Eskilstuna-Kuriren.

Enligt Eskilstuna-Kuriren ska polisen ha blivit smickrad av flickans svar. Den 17-åriga flickan förekommer i flera utredningar hos ungdomsroteln, som utpekad, målsägande och som vittne och har en svår social situation.

Sextrakasserierna har prövats av åklagare som dock inte anser att ärendet är straffbart då denne anser att "kommunikationen var ömsesidig".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!