På fredagen kom Svea hovrätts dom mot trion som kidnappat den 25-årige "Miljonärssonen".
1 av 4
På fredagen kom Svea hovrätts dom mot trion som kidnappat den 25-årige "Miljonärssonen".
När polisen hittade 25-åringen hade han spenderat en vecka i utrymmet på bilden.
2 av 4
När polisen hittade 25-åringen hade han spenderat en vecka i utrymmet på bilden. - Foto: Polisen
Paret dömdes till tio års fängelse vardera eftersom hovrätten ansett att de varit drivkraften bakom planeringen och förberedelserna inför kidnappningen.
3 av 4
Paret dömdes till tio års fängelse vardera eftersom hovrätten ansett att de varit drivkraften bakom planeringen och förberedelserna inför kidnappningen. - Foto: Polisen
Magnus Dahlskog, även känd som "Fångvaktaren" fick sitt fängelsestraff på sex år fastställt.
4 av 4
Magnus Dahlskog, även känd som "Fångvaktaren" fick sitt fängelsestraff på sex år fastställt.

Hårdare straff för "Miljonärssonens" kidnappare

Två av de tre kidnapparna fick sina straff höjda när hovrättens dom kom på fredagen. Åklagaren: "Jag är nöjd".


Detta har hänt

Onsdagen den 28 december sövde Parastou Namdar, då 23 år, den 25-årige "Miljonärssonen" med sömnmedel när hon skulle bjuda honom på middag.

En vecka senare hittades 25-åringen vid liv i en ödelagd skola. 

Den 5 januari häktades Namdar och hennes pojkvän Elias Vecalius för människorov. Senare häktas även Magnus Dahlskog, även känd som "Fångvaktaren".

Läs mer här.

På fredagen skärptes straffen för kidnapparna Parastou Namdar, 24 år, och Elias Vecalius, 27 år. 

I stället för åtta år bakom lås och bom dömdes förövarna till tio års fängelse vardera för kidnappningen på den 25-årige "Miljonärssonen". Samtidigt fick Magnus Dahlskog, den tredje gärningsmannen som kallats för "Fångvaktaren", tingsrättens fängelsestraff på sex år fastställt.

Anledningen till att två av straffen höjts är att hovrätten ansett att Vecalius och Namdar varit drivande i planeringen inför bortförandet av 25-åringen. Beslutet grundas också på att kvinnan agerat som "insider" i kidnappningen när hon låtsats bjuda miljonärssonen på middag, för att i stället söva honom med sömnmedel.

Kammaråklagare Lars Hedvall yrkade på hårdare straff för samtliga av kidnapparna, men är ändå tillfreds med fredagens dom.

–  Jag är nöjd att hovrätten gått på min linje och gett två av gärningsmännen skärpta straff. När det gäller den tredje har jag inga svårigheter att se rimligheten i hovrättens resonemang, säger han till UNT.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!