Onsdag 27 Okt
Stockholm

Mamman förhörd om babymordet i Nyköping

Enligt polisen rör det sig om en familjetragedi.
Enligt polisen rör det sig om en familjetragedi. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Den mamma i 30-årsåldern som misstänks ha mördat sin två månader gamla bebis i Nyköping förhördes i dag för första gången. Hon har tidigare legat nedsövd på sjukhus där hon vårdats för svåra skador.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Det var den 30 augusti klockan 10.41 som polisen fick larm om att ett barn var skadat på en adress i Nyköping. När polisen kom fram till platsen fann de spädbarnet mördat och mamman svårt skadad. Hon fördes till sjukhus med ambulans och har sedan dess varit vid för dålig hälsa för att förhöras.

NYKÖPING. Hon misstänks ha mördat sitt spädbarn och sedan skadat sig själv. Nu har mamman som misstänks för babymordet i Nyköping vaknat upp på sjukhuset och i dag förhördes hon av polisen.

– Ja, vi har kunnat hålla ett kort förhör under dagen och åklagaren har beslutat att anhålla henne, säger Bengt Jansson, vid polisens grova brottsrotel, till Nyheter24.

Polisen vill inte uppge vad kvinnan berättade i förhöret eller hur hon ställer sig till anklagelserna. Klart är dock att misstankegraden höjdes från skäligen till på sannolika skäl misstänkt för mord efter förhöret.

– Vi har en ganska klar bild över vad som har hänt. I nuläget finns det inget annat alternativ än att det är hon som har gjort det här, säger Bengt Jansson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela