Måndag 26 Sep
Stockholm

42-åring häktad för kraftverksmordet

Den 44-årige mannen hittades mördad vid en byggnad intill det gamla ångkraftverket i Västerås.
1 av 2
Den 44-årige mannen hittades mördad vid en byggnad intill det gamla ångkraftverket i Västerås. Foto: FAKSIMIL FRÅN HITTA.SE
Vid den blåa markören hittades mannen tidigt på söndagsmorgonen.
2 av 2
Vid den blåa markören hittades mannen tidigt på söndagsmorgonen. Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE

I söndags hittades en 44-årig man mördad i Västerås. Nu har en 42-årig man häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Vid sju-tiden på söndagsmorgonen den 23 september hittades en 44-årig man död vid det gamla ångkraftverket i Västerås. Tidigare under kvällen har flera personer hört skottlossning i området.

VÄSTERÅS. Polisen har länge varit förbryllade över mordet på den 44-årige, tidigare ostraffade, mannen som hittades död vid det gamla ångkraftverket i Västerås i söndags.

Men nu har man fått ett genombrott i utredningen. En 42-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och är dömd för flera våldsbrott.

42-åringens namn dök upp under utredningen

Polisen vill inte säga hur mannen ställer sig till anklagelserna eller om han kände 44-åringen sedan tidigare.

– Det är en helhetsbild av både förhör, rättsmedicinsk undersökning samt teknisk undersökning som lett fram till gripandet, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på Västmanlands polismyndighet, till Nyheter24

Brodern: "Han måste ha varit på fel plats vid fel tillfälle"

44-åring hade skador som orsakats av yttre våld. Enligt uppgifter saknades både hans mobiltelefon och hans plånbok när han hittades. De anhöriga beskriver honom som en social och genomsnäll person.

– I fredagskväll var han i Västerås och var ute och bowlade med några kollegor. Sedan dess har ingen hört av honom, säger brodern till VLT, och fortsätter:

– Jag har svårt att tro att han skulle ha haft några fiender. Han måste ha varit på fel plats vid fel tillfälle.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.