Den 44-årige mannen hittades mördad vid en byggnad intill det gamla ångkraftverket i Västerås.
1 av 2
Den 44-årige mannen hittades mördad vid en byggnad intill det gamla ångkraftverket i Västerås. - Foto: FAKSIMIL FRÅN HITTA.SE
Vid den blåa markören hittades mannen tidigt på söndagsmorgonen.
2 av 2
Vid den blåa markören hittades mannen tidigt på söndagsmorgonen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE

42-åring häktad för kraftverksmordet

I söndags hittades en 44-årig man mördad i Västerås. Nu har en 42-årig man häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.


Detta har hänt

Vid sju-tiden på söndagsmorgonen den 23 september hittades en 44-årig man död vid det gamla ångkraftverket i Västerås. Tidigare under kvällen har flera personer hört skottlossning i området.

VÄSTERÅS. Polisen har länge varit förbryllade över mordet på den 44-årige, tidigare ostraffade, mannen som hittades död vid det gamla ångkraftverket i Västerås i söndags.

Men nu har man fått ett genombrott i utredningen. En 42-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och är dömd för flera våldsbrott.

42-åringens namn dök upp under utredningen

Polisen vill inte säga hur mannen ställer sig till anklagelserna eller om han kände 44-åringen sedan tidigare.

– Det är en helhetsbild av både förhör, rättsmedicinsk undersökning samt teknisk undersökning som lett fram till gripandet, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på Västmanlands polismyndighet, till Nyheter24

Brodern: "Han måste ha varit på fel plats vid fel tillfälle"

44-åring hade skador som orsakats av yttre våld. Enligt uppgifter saknades både hans mobiltelefon och hans plånbok när han hittades. De anhöriga beskriver honom som en social och genomsnäll person.

– I fredagskväll var han i Västerås och var ute och bowlade med några kollegor. Sedan dess har ingen hört av honom, säger brodern till VLT, och fortsätter:

– Jag har svårt att tro att han skulle ha haft några fiender. Han måste ha varit på fel plats vid fel tillfälle.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

1 timme sedan
Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.