Måndag 19 Apr
Stockholm

42-åring häktad för kraftverksmordet

Den 44-årige mannen hittades mördad vid en byggnad intill det gamla ångkraftverket i Västerås.
1 av 2
Den 44-årige mannen hittades mördad vid en byggnad intill det gamla ångkraftverket i Västerås. Foto: FAKSIMIL FRÅN HITTA.SE
Vid den blåa markören hittades mannen tidigt på söndagsmorgonen.
2 av 2
Vid den blåa markören hittades mannen tidigt på söndagsmorgonen. Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE

I söndags hittades en 44-årig man mördad i Västerås. Nu har en 42-årig man häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Vid sju-tiden på söndagsmorgonen den 23 september hittades en 44-årig man död vid det gamla ångkraftverket i Västerås. Tidigare under kvällen har flera personer hört skottlossning i området.

VÄSTERÅS. Polisen har länge varit förbryllade över mordet på den 44-årige, tidigare ostraffade, mannen som hittades död vid det gamla ångkraftverket i Västerås i söndags.

Men nu har man fått ett genombrott i utredningen. En 42-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och är dömd för flera våldsbrott.

42-åringens namn dök upp under utredningen

Polisen vill inte säga hur mannen ställer sig till anklagelserna eller om han kände 44-åringen sedan tidigare.

– Det är en helhetsbild av både förhör, rättsmedicinsk undersökning samt teknisk undersökning som lett fram till gripandet, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på Västmanlands polismyndighet, till Nyheter24

Brodern: "Han måste ha varit på fel plats vid fel tillfälle"

44-åring hade skador som orsakats av yttre våld. Enligt uppgifter saknades både hans mobiltelefon och hans plånbok när han hittades. De anhöriga beskriver honom som en social och genomsnäll person.

– I fredagskväll var han i Västerås och var ute och bowlade med några kollegor. Sedan dess har ingen hört av honom, säger brodern till VLT, och fortsätter:

– Jag har svårt att tro att han skulle ha haft några fiender. Han måste ha varit på fel plats vid fel tillfälle.

Kommentera
Kopiera länk
Dela