Måndag 26 Sep
Stockholm

Mikael, 44, mördades och dumpades vid ett kraftverk

44-årige Mikael försvann efter att ha bowlat med arbetskamraterna under fredagskvällen.
1 av 3
44-årige Mikael försvann efter att ha bowlat med arbetskamraterna under fredagskvällen. Foto: Foto: Privat
På söndagsmorgonen hittades han mördad vid ångkraftverket i Västerås.
2 av 3
På söndagsmorgonen hittades han mördad vid ångkraftverket i Västerås. Foto: FAKSIMIL FRÅN HITTA.SE
Vid den blåa markören hittades Mikael.
3 av 3
Vid den blåa markören hittades Mikael. Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE

Mikael försvann spårlöst när han var på väg hem från en bowlingrunda med arbetskamraterna. Drygt 30 timmar senare hittades han mördad vid ett ångkraftverk i Västerås. "Han kan omöjligt ha haft några fiender".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Vid sju-tiden på söndagsmorgonen hittades Mikael, 44, mördad intill en byggnad vid det gamla ångkraftverket i Västerås. Under tisdagen greps och anhölls en 42-årig man misstänkt för mordet.

Den 42-årige mannen har tidigare straffats för flera våldsbrott. Enligt Aftonbladet har mannen en antisocial personlighetsstörning och han har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård. Hösten 2011 skrevs han ut från rättspsykiatrin trots att han bara månader tidigare hade bedömts som farlig.

VÄSTERÅS. Under fredagskvällen var ingenjören Mikael, 44, och bowlade tillsammans med arbetskompisarna. Vid 21-tiden bröt sällskapet upp och kollegorna vandrade hemåt. Men Mikael kom aldrig hem. På söndagsmorgonen hittades han mördad vid ett ångkraftverk i Västerås. 

– Mikael var en lugn, tillbakadragen och genomsnäll person. Det finns ingen möjlighet i världen att han skulle ha haft några fiender, säger hans bror till Nyheter24.

Svarade inte när vännen ringde

Mycket tyder på att Mikael blev kvar i stan efter bowlingen med jobbet. Kontoutdrag från en närliggande pizzeria visar att han troligtvis bjudit någon på en öl. Mikaels inneboende berättar för Aftonbladet att han försökte få tag i Mikael flera gånger under fredagskvällen utan framgång.

– Vi hade bestämt att vi skulle planera och styra upp min födelsedag som var på lördagen, säger han till Aftonbladet.

42-åring anhållen för mordet

Först vid halv tolv på natten svarade Mikael i telefonen. Han var då kraftigt berusad och sade att han skulle ringa upp. Men kompisen fick aldrig något samtal.

Under söndagen hittades Mikael mördad. Kroppen hade utsatts för grovt yttre våld och enligt polisuppgifter saknades både Mikaels plånbok och mobiltelefon. En 42-årig man anhölls under tisdagen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Det är en helhetsbild av både förhör, rättsmedicinsk undersökning samt teknisk undersökning som lett fram till gripandet, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på Västmanlands polismyndighet, till Nyheter24. 

"Han måste ha varit på fel plats vid fel tidpunkt"

Enligt Aftonbladet är polisens teori att Mikael mördats i en sommarstuga som 42-åringen hyr och sedan dumpats vid ångkraftverket. 42-åringen är känd av polisen sedan tidigare och har gjort sig skyldig till flera våldsbrott. Han har även en historia av psykiska problem.

Mikaels bror har aldrig hört talas om den mordmisstänkte 42-årige mannen.

– Nej, jag har kollat men ingen vet vem han är. Mikael måste ha varit på fel plats vid fel tillfälle. De kanske drack tillsammans och så fick det här psykfallet ett psykbryt. Det är den enda förklaringen jag kan se, säger brodern. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.