Två personer har gripits misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.
Två personer har gripits misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Sprängattentat mot judisk församling i Malmö

Judiska församlingen i Malmö utsattes under natten till fredagen för ett attentat. Polis har gripit två personer misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.


MALMÖ. Vid 01-tiden i natt hördes kraftiga smällar från Kamrergatan i Malmö. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att det var en explosion av något slag och att den var riktad mot Judiska församlingen.

– Det har varit en sprängning. Någonting har detonerat – det är vi säkra på, säger Erik Liljenström, inre befäl i Malmö, till Sydsvenskan.

Två personer gripna för brottet

Ingen person kom till skada, men entrén till församlingen krossades av explosionen som hördes flera kvarter bort. Men enligt uppgifter till Sydsvenskan finns det inga andra synliga skador på byggnaden.

Senare under natten kunde polisen gripa två personer som befann sig i en bil vittnen sett vid församlingen. De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

/
Senaste nytt

Tillväxtmål på fem procent för Kina

FN: Fångna Gazabor traumatiserade

1 timme sedan
Många av de Gazabor som återvänder efter att ha frihetsberövats av israeliska styrkor har traumatiserats, uppger Philippe Lazzarini, chef för FN:s flyktingorgan Unwra på måndagen.

Personalvarsel kvar trots vårdmiljarder

2 timmar sedan
Flera regioner kommer att göra personalneddragningar trots regeringens besked om sex miljarder i tillskott för 2024, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Polisen i Skellefteå rapporterar om mord / dråp

2 timmar sedan
"Tre personer förda till sjukhus med allvarliga skador, en person gripen som misstänkt för Försök till Mord. Utredning pågår.", skriver polisen på sin hemsida.

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

igår 22:52
En tank med svartlut läcker på Billingsfors bruk i Bengtsfors kommun. Läckaget riskerar att rinna ut i närliggande Laxsjön.

Polisen i Malmö rapporterar om bråk

igår 22:50
"Bråk mellan ordningsvakt och allmänhet, Värnhem.", skriver polisen på sin hemsida.