Onsdag 28 Sep
Stockholm

Hängde ut sin 16-åriga kompis som prostituerad

Den 16-åriga flickan fick plötsligt flera samtal från män som ville köpa sexuella tjänster. Då visade det sig att någon hade lagt upp nakenbilder på flickan - tillsammans med namn och telefonnummer.
1 av 2
Den 16-åriga flickan fick plötsligt flera samtal från män som ville köpa sexuella tjänster. Då visade det sig att någon hade lagt upp nakenbilder på flickan - tillsammans med namn och telefonnummer. Foto: Patrik Lundin / SvD / SCANPIX
En jämnårig före detta bästa vän till flickan låg bakom publiceringen av bilderna på porrsidan. Nu tvingas hon betala 2 000 kronor i böter för grovt förtal.
2 av 2
En jämnårig före detta bästa vän till flickan låg bakom publiceringen av bilderna på porrsidan. Nu tvingas hon betala 2 000 kronor i böter för grovt förtal. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Kärleken för samma pojke splittrade de bästa vännerna - då hängde en utav dem ut den andra som prostituerad på en porrsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

INTERNET. Det var i slutet på mars som den 16-åriga flickan började ta emot märkliga samtal från män som ville köpa sex. Flickan sökte på sitt namn på internet och chockades av det hon hittade. Tillsammans med både telefonnummer, namn och en beskrivning av olika sexuella handlingar som det stod att 16-åringen tyckte om, hade någon hängt ut lättklädda bilder på tonåringen, skriver Hallands Posten.

Visserligen hade flickan tagit bilderna på sig själv med en mobiltelefon. Men det fanns inga tvivel om att nakenbilderna hamnat i fel händer. Därför inledde polisen en utredning med hjälp av internetspårning, vilket till sist ledde till att man fick fram en adress på ett internetabonnemang som lagt upp bilderna.

Det visade sig att spårningen ledde till en jämnårig, tidigare bästa vän, till 16-åringen. Anledningen till att de inte längre var vänner var kärleken till samma pojke. Ett triangeldrama hade splittrat bästisarna och den ena av dem hade hämnats genom att publicera nakenbilderna. 

Nu tvingas den hämndlystna vännen till flickan betala 2 000 kronor i böter för grovt förtal, enligt Hallands Posten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.