En kvinna har dömts för stöld på Ikea.
En kvinna har dömts för stöld på Ikea. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Jessica Gow/TT

Kvinna stal för tusentals kronor på möbeljätten Ikea

En kvinna dömdes i dagarna för stöld. Hon stal varor för tusentals kronor på möbeljätten Ikea. Hon gömde varorna under sitt sovande barn i en barnvagn.


En 40-årig kvinna dömdes i dagarna för stöld på Ikea. Enligt tingsrättens dom, som Nyheter24 tagit del av, ska kvinnan den aktuella dagen ha besökt Ikea med sina två små barn.

Man i 35-årsåldern stal Ikea-möbler för tusentals kronor

Kvinnan verkade stressad och nervös

När hon sedan passerat kassalinjen på väg ut så hade hon inte självscannat alla sina varor. Detta resulterade i ett pipande ljus, vilket gjorde att kvinnan blev stoppad och reps strax utanför kassaområdet. Vid gripandet sov barnet fortfarande i vagnen.

Enligt ett vittne från platsen ska kvinnan ha uppträtt “stressat och nervöst”.

I rummet för gripna fick barnet, som då vaknat, lämna vagnen. Då kunde man konstatera flera varor i vagnen och alla var övertäckta. Totalt ska varorna i barnvagnen haft ett totalt värde på 3 910 kronor.

Ikea sågade ner träd utan tillstånd – döms till böter för miljöbrott

Kvinnan menar att hon glömt bort varorna

I polisförhöret uppgav kvinnan att hon varit i butiken med sina barn. Vissa varor hade hon lagt ner i ena delen av den dubbla barnvagnen.

Anledningen till detta skulle vara att hon inte kunde köra både en barnvagn och kundvagn samtidigt, sa kvinnan i förhöret.

Hon menar sedan att ett av barnen ska ha somnat i vagnen, på varorna. Det gjorde att hon glömde att hon hade lagt varor i vagnen som också skulle betalas.

Foto: Lise Åserud/TT

Ses gömma varorna på butikens övervakningsfilm

När man gått igenom övervakningsfilmerna kunde man konstatera att kvinnan aktivt gått undan för att stoppa undan varorna i vagnen och täcka för dem.

Tingsrätten dömer att kvinnan aktivt har försökt att dölja varorna i vagnen och menar att hon ska dömas för stöld.

Ikea-föremålen du INTE ska slänga – är värda en förmögenhet: "Kostar lätt 20 000"

Döms till villkorlig dom och dagsböter

Tingsrätten anser att det saknas skäl för att kvinnan ska begå nya brott. Hon döms därför till villkorlig dom och 40 dagsböter om 50 kronor, alltså totalt  2 000 kronor. 

Duo stal varor för 10 000 i Ikeas snabbkassor: "Gick alldeles för fort"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!