Mikayla Kipsgaard stoppade rånarna.
1 av 2
Mikayla Kipsgaard stoppade rånarna. - Foto: Foto: Privat
Polisens inlägg som i skrivande stund gillats av mer än 65 000 människor.
2 av 2
Polisens inlägg som i skrivande stund gillats av mer än 65 000 människor. - Foto: FACEBOOK / POLISEN SÖDERMALM

24-årige Mikayla stoppade t-banetjuvarna

Hon hyllas av både polisen och allmänheten efter att ha stoppat ett rån i tunnelbanan. Nu berättar Mikayla Kipsgaard om varför hon ingrep.


Biljardspelare

Ett missförstånd gjorde att polisen skrev att Mikayla var 17 år gammal. Det stämmer alltså inte. Hon är 24 och är i Sverige i några dagar för att spela biljard, men hon säger sig inte vara något proffs.

– Haha, nej, men jag försöker. Jag gör det jag vill göra och sedan spelar det ingen roll hur mycket pengar jag tjänar på det.

STOCKHOLM. Det var i helgen som polisen postade ett inlägg på sin Facebooksida om en 17-årig tjej som stoppat två manliga rånare. Inlägget fick snabbt stor spridning och har gillats av mer än 65 000 människor.

Nu träder "17-åringen", som egentligen är 24 år, fram och berättar om händelsen. Mikayla Kipsgaard från Norge förklarar att hon var på väg hem från en biljardtävling när hon såg att männen stal den sovande mannens plånbok.

– När du ser en medmänniska som ligger och sover och blir utsatt för något sådant så griper du bara in, det skedde rent instinktiv, säger Kipsgaard till Nyheter24.

"Stod och stirrade på varandra"

Efter Mikaylas ingripande försvann rånarna och mannen vaknade. Då ringde Kipsgaard polisen som senare också postade inlägget på Facebook. När hon får frågan om hon hann bli rädd, svarar hon:

– Nej, egentligen inte. Jag sade till så pass bestämt och vi stod och stirrade på varandra så länge att jag kände att signalerna gick fram. Hade de inte lämnat tillbaka plånboken hade jag rytit ännu högre, säger Kipsgaard.

Kunde du vänta dig att det här skulle bli så uppmärksammat?

– Nej, aldrig i helvetet. Det är väldigt, väldigt konstigt, avslutar Mikayla.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!