Fredag 7 Okt
Stockholm

Polis trodde blindkäpp var samurajsvärd

Polisen trodde Colin Farmers blindkäpp var ett samurajsvärd. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
Polisen trodde Colin Farmers blindkäpp var ett samurajsvärd. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX

En blind 61-åring man sköts ned med elpistol av polis. De trodde nämligen att hans käpp var ett samurajsvärd. "De hade kunnat skrika: 'släpp vapnet'".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

LANCASHIRE. Colin Farmer, 61, var ute och gick på fredagskvällen i brittiska Chorley. Då blev han plötsligt nedskjuten bakifrån med en 50 000 volts elpistol - av polisen. Anledningen? Hans vita blindkäpp tyckte de tydligen liknade ett samurajsvärd.

– Jag går i snigelfart. De hade kunnat gå om mig, kört förbi mig eller bara sagt: "släpp vapnet", säger han till The Guardian.

Trodde han skulle få ny stroke

Farmer har nyligen drabbats av två strokes och var rädd att han skulle få ytterligare en. Innan han sköts med elpistolen trodde han att han skulle attackeras av "huliganer" eftersom han hörde skrik på gatan. Så fort elpistolen träffade 61-åringen föll han till marken.

Polisen har offentligt bett om ursäkt efter händelsen. De var på jakt efter en efterlyst man med samurajsvärd som varit full och betett sig olämpligt. Han kunde senare gripas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.