Polisen trodde Colin Farmers blindkäpp var ett samurajsvärd. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
Polisen trodde Colin Farmers blindkäpp var ett samurajsvärd. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX

Polis trodde blindkäpp var samurajsvärd

En blind 61-åring man sköts ned med elpistol av polis. De trodde nämligen att hans käpp var ett samurajsvärd. "De hade kunnat skrika: 'släpp vapnet'".


LANCASHIRE. Colin Farmer, 61, var ute och gick på fredagskvällen i brittiska Chorley. Då blev han plötsligt nedskjuten bakifrån med en 50 000 volts elpistol - av polisen. Anledningen? Hans vita blindkäpp tyckte de tydligen liknade ett samurajsvärd.

– Jag går i snigelfart. De hade kunnat gå om mig, kört förbi mig eller bara sagt: "släpp vapnet", säger han till The Guardian.

Trodde han skulle få ny stroke

Farmer har nyligen drabbats av två strokes och var rädd att han skulle få ytterligare en. Innan han sköts med elpistolen trodde han att han skulle attackeras av "huliganer" eftersom han hörde skrik på gatan. Så fort elpistolen träffade 61-åringen föll han till marken.

Polisen har offentligt bett om ursäkt efter händelsen. De var på jakt efter en efterlyst man med samurajsvärd som varit full och betett sig olämpligt. Han kunde senare gripas.

/
/
/
Senaste nytt

MP om uranbrytning: “Dyrt och farligt”

Småbarnspappa dödades i misstänkt felskjutning – två män döms

En 39-årig småbarnsfar utan koppling till kriminalitet sköts till döds när han kom ut från en restaurang i Solna.

De drabbas av EU:s nya sanktioner mot Ryssland

Företag i Kina, Serbien och Turkiet finns med när EU nu formellt har godkänt ännu en sanktionspaket kring Rysslands krig i Ukraina.

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.