Rudolf Moilanen skadade sig allvarligt och lider än i dag av sina skador.
1 av 2
Rudolf Moilanen skadade sig allvarligt och lider än i dag av sina skador. - Foto: Faksimil Efterlyst
Bild från sjukhuset.
2 av 2
Bild från sjukhuset. - Foto: Faksimil Efterlyst

Misshandlade och tände eld på Rudolf – får fängelse

Den 23-årige mannen attackerade 19-årige Rudolf Moilanen och tände eld på honom. Nu döms rånaren till fem år och nio månaders fängelse.


Försökte slita sig loss

– Jag kände att det blev blött på ryggen och att det luktade tändvätska. Tre sekunder senare fattade jag att jag brann, säger Rudolf.

Han försökte slita sig loss men gärningsmännen stampade honom i nacken och han var fast. Men till sist släppte de honom. Då lyckades han släcka elden genom att rulla runt på marken. Han minns inte mer än att han senare vaknar upp på sjukhus, täckt av sitt eget blod. 

JORDBRO. Den 30 juni blev Rudolf Moilanen överfallen när han väntade på bussen i Jordbro utanför Stockholm. En grupp män slog och sparkade honom flera gånger innan de släpade ut honom i skogen.

Där hällde de tändvätska över honom och tände på.

– Först reagerade jag på smärtan, sen kom tanken att jag kommer dö för de höll fast mig samtidigt som jag brann, berättar han för TV3:s Efterlyst.

De två medåtalade frias helt

Rudolf skadade sig allvarligt och fick svåra brännskador. Nu har en 23-årig man fällts för den brutala misshandeln. Mannen döms till fängelse i fem år och nio månader samt utvisning, det skriver Expressen.

Han har levt i Sverige under falsk identitet och uppgett att han är 19 år. De två medåtalade, en 16-åring och en 18-åring, frias helt från brott. De hävdar att de av "en slump" träffade den "drogpåverkade" 23-åringen och försökte stoppa honom från att begå misshandeln.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!