Mannen hittades död i bagageutrymmet på sin egen bil som stod parkerad utanför arbetsplatsen.
1 av 3
Mannen hittades död i bagageutrymmet på sin egen bil som stod parkerad utanför arbetsplatsen. - Foto: Scanpix
Nu uppger poliskällor att det brottsmisstankarna är förhållandevis svaga.
2 av 3
Nu uppger poliskällor att det brottsmisstankarna är förhållandevis svaga. - Foto: Stefan Hage/Scanpix
Polisen missade att undersöka bilen när de var på plats under torsdagen.
3 av 3
Polisen missade att undersöka bilen när de var på plats under torsdagen. - Foto: Stefan Hage/Scanpix

Polisen: Mannen i bagageluckan inte mördad

Polisen tror inte att 41-åringen som hittades död i sin egen bagagelucka i Billdal bragts om livet.


Polisen missade mannen

Efter att 41-åringens anhöriga anmält honom försvunnen på torsdagskvällen var polisen vid hans arbetsplats. Men av okänd anledning glömde, alternativt struntade, poliserna att undersöka 41-åringens bil som stod parkerad utanför. 

– Det är klart att det ser konstigt ut att polisen inte hittar en person men att Missing People gör det, säger Erik Nord, operativ chef för polisen i Västra Götaland.

BILLDAL. Fallet har chockat både familjen och polisen. Den 41-årige mannen lämnade sitt kontor i all hast och hittades senare död i bakluckan på sin egen låsta bil.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp i väntan på obduktion. Men redan nu uppger poliskällor att ingenting tyder på att 41-åringen utsatts för något brott. Mannen antas ha avlidit av andra orsaker, det skriver GP.

– Vi håller förhör och arbetar med resultatet av den tekniska undersökningen. Jag förutsätter att obduktionen är klar i början av veckan och att vi då får svar på dödsorsaken, säger kommissarie Anders Sandholm, till tidningen.

Obduceras under onsdagen

På måndagen var Nyheter24 i kontakt med en av 41-åringens kollegor som uttryckte förvåning över dödsfallet och de inledande misstankarna om brott.

– Det är ofattbart. Han var en jättefin människa, den person jag sist av alla skulle kunna tänka mig hade några fiender. 

41-åringen anmäldes försvunnen i torsdags och under söndagen hittades han död av organisationen Missing People. Han ska obduceras under onsdagen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.