"11-åriga flickan var alldeles förkrossad och bestört."
1 av 3
"11-åriga flickan var alldeles förkrossad och bestört." - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Polisen söker en man i 20-årsåldern som gjort sig skyldig till flera stölder i t-banan.
2 av 3
Polisen söker en man i 20-årsåldern som gjort sig skyldig till flera stölder i t-banan. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Mannen går fram till personer och sliter till sig deras värdesaker.
3 av 3
Mannen går fram till personer och sliter till sig deras värdesaker. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY

Ny t-banetjuv gav sig på elvaårig flicka

Han går fram till offren och rycker mobiltelefonen ur händerna på dem. Senaste offret är en elvaårig flicka. "Hon var alldeles förkrossad".


Signalement

Polisen söker en mörkhyad man i 20-årsåldern som bar en svart dunjacka av märket Northface.

Om du sett mannen som stulit från personer i tunnelbanan eller av andra anledningar vet vem han är – tipsa polisen på telefonnummer 114 14.

STOCKHOLM. Precis när den 28-årige så kallade spårtjuven dömts till fängelse och satts bakom galler har Stockholmspolisen fått en ny tunnelbanetjuv på halsen.

– Han går fram till personer i t-banan och sliter sedan telefonerna ur deras händer, säger Viktor Adolphsson, yttre befäl vid polisen på Södermalm, till Nyheter24.

Satt i system att stjäla från folk i t-banan

Mannen, som är i 20-årsåldern, har på kort tid gjort sig skyldig till två grova stölder, men polisen tror att han begått långt fler. Den första stölden inträffade 14.45 i måndags i tunnelbanan vid Mariatorget.

Övervakningsbilderna visar hur han springer fram till en person och rycker en telefon ur händerna på denne. Kort därefter går han på en elvaårig flicka och börjar prata om något, sedan tar han hennes telefon och springer.

– Hon var alldeles förkrossad och bestört. Det blir ju extra känsligt när det drabbar ett litet barn, det är mycket upprörande och irriterande, säger Adolphsson.

Har fastnat på övervakningsbilder

Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld och har, liksom i spårtjuvens fall, goda förhoppningar om att gripa gärningsmannen.

– Det finna bra bilder på honom från övervakningskamerorna i tunnelbanan. Det krävs att man saknar en spärr för att man ska gå fram till folk och riva åt sig deras värdesaker. Det pekar mot att det inte är en förstagångstjuv vi pratar om, säger Adolphsson, som befarar att mannen ska slå till igen.

När Nyheter24 frågar stationsbefäl Johan Renberg om bilder från övervakningskameran för att enklare identifiera mannen svarar han:

– Om det är så att vi behöver hjälp med att få ut bilder så är det vi som kontaktar er och inte tvärtom, innan han lägger på luren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!