Ett besök på krogen slutade med rättegång.
Ett besök på krogen slutade med rättegång. - Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP / SCANPIX

Kroganställd örfilade långsam öldrickare

Det närmade sig stängningstid och en kroganställd ville gå hem. Tyvärr fanns en av de där långsamma öldrickarna på puben. Det hela slutade i rätten.


VARBERG. En halvtimma kvar till stängning och snart dags att gå hem för en 33-åring som var nyanställd på krogen. Men det förändrades snabbt när tre män gick in. Öl beställdes och avnjöts men klockan närmade sig tolv.

Den nyanställde försökte få den ena mannen att dricka upp sin öl men de började att munhuggas. Efter många om och men var gästen på väg ut.

– Jag blev irriterad över att han skrämde bort mina vänner. Jag tyckte att jag hade rätt att sitta kvar, sa kunden vid rättegången i Varbergs tingsrätt, enligt Hallands Nyheter, och fortsatte:

– Han sa att han skulle skära halsen av mig om han såg mig där inne en gång till. Det var chockerande och en kraftig överreaktion.

Örfilade gästen

När de var vid dörren så bestämde sig nämligen 33-åringen att säga hej då - med en örfil.

– En lättare örfil. Jag ville inte skada honom utan bara markera att jag menade allvar, förklarade han under rättegången.

Tingsrätten dömer den kroganställde till villkorlig dom och 60 dagsböter á 100 kronor. Även 500 kronor ska utbetalas till krogbesökaren, rapporterar Hallands Nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!