När polisen gjorde en husrannsakan hittade de en miljon i kontanter gömda i två väskor.
När polisen gjorde en husrannsakan hittade de en miljon i kontanter gömda i två väskor. - Foto: Foto: Polisen

Ökänd biltjuv hade en miljon hemma

När polisen gjorde husrannsakan hos den 47-årige stortjuven hittade de en miljon i kontanter. "Jag kommer aldrig lägga av – det här alldeles för lönsamt".


Dömd till åtta års fängelse

1992 dömdes 47-åringen enligt Göteborgs-Tidningen för första gången av Göteborgs tingsrätt. Han befanns skyldig för stöld, försök till bedrägeri, häleri samt olovligt förfarande. Sedan dess har det bara fortsatt. 

Den 13 mars i år dömdes han av Vänersborgs tingsrätt till fängelse i fyra månader. Sammanlagt har han dömts till åtta och ett halvt års fängelse för en rad olika domar.

Han blev av med körkortet 2004 men har fortsatt köra bil i flera år.

BORÅS. När den 47-årige mannen är på fri fot är han under ständig bevakning av polisen. I tiotals år har han satt i system att göra inbrott i bilar och enligt Göteborgs-Tidningen förekommer han under 55 avsnitt i belastningsregistret.

Nu sitter han häktad för tre nya bilinbrott i Varberg. Och när polisen gjorde en husrannsakan i mannens bostad hittades en miljon kronor gömda i två mindre väskor. 

Vill fortsätta med stölderna

Polisen vet inte om pengarna kommer från de otaliga bilinbrotten eller om mannen gjort sig skyldig till ett större och allvarligare brott. 47-åringen vägrar nämligen berätta något om den hittade miljonen.

Polisens miljonfynd inträffade bara en kort tid efter att kronofogden gjort en utmätning i mannens bostad utan att hitta några tillgångar.

47-åringen har registrerade skulder på 22 000 kronor och har förklarat för polisen att han inte har några planer på att överge det kriminella livet.

– Jag kommer aldrig att lägga av – det här är alldeles för lönsamt, sade den 47-årige mannen till polisen, enligt Göteborgs-Tidningen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!