Inom loppet av en vecka har tre kvinnor angripits av en okänd gärningsman i Annelund i Malmö.
1 av 4
Inom loppet av en vecka har tre kvinnor angripits av en okänd gärningsman i Annelund i Malmö.
Våldtäkten, knivöverfallet och den, enligt polisen, misslyckade knivattacken har alla skett i nära anslutning till varandra.
2 av 4
Våldtäkten, knivöverfallet och den, enligt polisen, misslyckade knivattacken har alla skett i nära anslutning till varandra. - Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE
Den kvinna som blev förföljd lyckades fly till en lekplats där andra människor utgjorde ett skydd som fick gärningsmannen att fly.
3 av 4
Den kvinna som blev förföljd lyckades fly till en lekplats där andra människor utgjorde ett skydd som fick gärningsmannen att fly. - Foto: Scanpix
Polisen befarar att mannen ska slå till igen.
4 av 4
Polisen befarar att mannen ska slå till igen. - Foto: SCANPIX NORWAY

Malmö i skräck - man i mask skär kvinnor

Först blev en kvinna våldtagen och rispad med kniv av en okänd gärningsman. Sedan blev två kvinnor förföljda av en man med ansiktsmask som knivskar en av dem. Nu befarar Malmöpolisen att knivmannen ska slå till igen.


Polisen: "Hjälp oss att hitta mannen"

Polisen har ännu inte lyckats gripa någon misstänkt gärningsman för något av överfallen. Man har därför vänt sig till allmänheten för att få hjälp och tips.

Polisen söker en kvinna som sågs cykla förbi på Vitemöllegatan i Malmö när den 23-åriga kvinnan blev våldtagen söndagen den 28 oktober mellan klockan 23.00 och 24.00. Även om du inte tycker att du uppfattat något, vänligen kontakta Polisen ändå på telefonnummer 114 14.

MALMÖ. Polisen ber personer som vistas i Annelundsområdet att vara extra vaksamma efter att tre kvinnor angripits på kort tid. Vid två av angreppen bar mannen en mask och enligt polisen finns det omständigheter som tyder på att han "inte är helt normal".

På lördagen den 3 november blev en 34-årig kvinna förföljd när hon var ute och gick med sin hund och sitt barn i närheten av Enskifteshagen i Annelundsområdet.

"Tittade på kvinnan med en frustrerad min"

En man som bar en mörk mask följde efter henne i flera minuter och till slut blev kvinnan så rädd att hon flydde till en närliggande lekplats.

– Hon satte fart mot lekplatsen där det fanns människor. Då såg hon hur han slet av sig masken och tittade på henne med en frustrerad min innan han flyr från platsen. Han tanke var nog att attackera, säger Anders Lindell, presstalesman vid Malmöpolisen, till Nyheter24.

"Hade kunnat skada henne betydligt mer"

Bara 45 minuter senare angreps en 33-årig kvinna i ett lägenhetshus i närheten på Hårds väg i Malmö. Mannen bar mask och var beväpnad med en stor kniv. När hissdörrarna slogs igen hoppade han in i hissen och högg mot kvinnan som dock klarade sig utan allvarligare skador.

– Hade han velat, hade han kunnat skada henne betydligt mer. Efter attacken flydde han från platsen, säger Lindell.

Kan kopplas ihop med brutal våldtäkt

Polisen kopplade snabbt ihop de båda händelserna med varandra och inledde en jakt efter mannen som man befarar kan slå till igen. Men enligt uppgifter kan det även finnas kopplingar till den brutala våldtäkt som inträffade i Annelund den 28 oktober.

Sent på kvällen överfölls en 23-årig kvinna brutalt när hon hade parkerat bilen på en parkering i Annelund. Den okände gärningsmannen släpade in henne i ett buskage där han våldtog henne samtidigt som han rispade hennes bröst med en kniv. 

Flera saker stämmer överens

Enligt kvinnan bar mannen inte en ansiktsmask vid överfallet, men polisen utesluter inte att det kan vara samma gärningsman. Knivvåldet, platsen och att överfallet riktar sig mot en kvinna stämmer överens med de andra fallen.

– Signalementet stämmer inte riktigt, men det kan vara samma person. Mannen har ju burit mask vid de andra tillfällena, säger Lindell.

/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!