OBS! Personen på bilden har ingenting med artikelinnehållet att göra. Bilden är endast avsedd som illustration.
OBS! Personen på bilden har ingenting med artikelinnehållet att göra. Bilden är endast avsedd som illustration. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Pappa åtalas för att ha slagit och sparkat sin sexåriga dotter

En man från Sundsvall åtalas misstänkt för att ha misshandlat sin sexåriga dotter. Motivet? Dottern vägrade att gå upp ur sängen för att gå till skolan.


Barnmisshandel

Barnmisshandel behandlas inte separat i brottsbalken utan rubriceras som misshandel. I det här fallet kan mannen, om han fälls, dömas för ringa misshandel eller misshandel av normalgraden. Ringa misshandel kan ge böter eller fängelse i högst sex månader. Misshandel av normalgraden kan ge fängelse i högst två år.

SUNDSVALL. En tidig morgon i januari i år ska mannen ha gått till attack mot sin sexåriga dotter. När flickan kom till skolan berättade hon att hennes pappa både slagit och sparkat henne flera gånger.

– Han slog mig överallt. På magen och ryggen, har dottern sagt under ett polisförhör.

Pappan ska ha blivit förbannad när dottern vägrat att gå upp ur sängen på morgonen. Enligt åtalet ska han då ha tagit tag i dotterns huvud och skakat henne. 

Pappan nekar till anklagelserna

Åklagarens bevisning består enligt Sundsvalls Tidning av förhör med flickan samt rättsintyg som visar att hon hade flera blåmärken.

Pappan nekar till brott men berättar i förhör att han brukar vara stressad på morgonen och att det ofta kan leda till bråk när flickan inte vill gå upp. Han förklarar även att han älskar sin dotter och aldrig skulle göra henne illa.

Efter dotterns polisanmälan har familjen haft regelbundna samtal med socialtjänsten. 

/
/
tal
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.