Skelettkvinnan: Vill ha min man – död eller levande

- 20/11/2012, 11:17 -
Polisens bilder från kvinnans  bostad. Bläddra vidare för att se mer.
1 av 6

Polisens bilder från kvinnans bostad. Bläddra vidare för att se mer.

Foto: Polisen

Förutom skelettdelarna hittade polisen även en stor mängd knivar i kvinnans bostad.
2 av 6

Förutom skelettdelarna hittade polisen även en stor mängd knivar i kvinnans bostad.

Foto: Polisen

Här poserar hon med ett kranium, enligt åklagaren. Kvinnan hävdar att bilden inte föreställer henne.
3 av 6

Här poserar hon med ett kranium, enligt åklagaren. Kvinnan hävdar att bilden inte föreställer henne.

Foto: Polisen

Kvinnan hade sex stycken hemma.
4 av 6

Kvinnan hade sex stycken hemma.

Foto: Polisen

Hundratals större och mindre ben.
5 av 6

Hundratals större och mindre ben.

Foto: Polisen

Delarna är från Mellanöstern och Skandinavien.
6 av 6

Delarna är från Mellanöstern och Skandinavien.

Foto: Polisen

På vardagsrumsgolvet låg nästan ett helt människoskelett och i kartonger hittades ännu fler människodelar. Nu åtalas den 37-åriga kvinnan för brott mot griftefriden. "Jag vill ha min man som han är", skriver hon på ett nätforum enligt åklagaren.

GÖTEBORG. Den 37-åriga kvinnan från Göteborg som i medierna kallats "Skelettkvinnan" har åtalats misstänkt för omfattande brott mot griftefriden.

Enligt åklagaren har hon haft stora mängder människoskelett i sin bostad och polisen tror att hon använt dem i sexuella aktiviteter. På ett nätforum har hon enligt utredningen tidigare skrivit att hon "struntar fullkomligt i lagboken" och att "brott mot griftefriden är en fånig lag". Hon har även skrivit:

"Jag vill ha min man som han är, oavsett om han är död eller levande. Han tillåter mig finna sexuell lycka vid sidan om", något som enligt personer med insyn i utredningen tyder på nekrofila inslag.

På bevislistan finns även två CD-skivor som hittades i 37-åringens bostad, den ena döpt till "min nekrofili" och den andra till "min första upplevelse". 37-åringen nekar till att det är hon som ligger bakom inläggen och menar att hon "klippt och klistrat" från internet.

Ägde minst sex människoskallar

Kvinnan misstänks, förutom att ha haft människodelarna, även för att ha sålt kranium. 

"Kvinnan har vid okänd tidpunkt och på okänt sätt införskaffat minst sex kranier, en ryggrad och ett stort antal andra mänskliga skelettdelar. Hon har under tiden april 2011 - 5 september 2012 obehörigen flyttat kvarlevorna till sin lägenhet i Göteborg antingen från en tidigare bostad eller genom att anskaffa ytterligare mänskliga skelett".

Nekar till alla anklagelser

Enligt åtalet ska kvinnan även ha "skymfligen behandlat kvarlevor genom att använda dem i samband med olika sexuella aktiviteter och även vid något tillfälle förvarat dem i frysen".

Kinnans advokat Hans Hjalmers berättar att hans klient nekar till alla anklagelser. 37-åringen menar att hon inte känt till att det var olagligt att inneha skelettdelar och hon menar att de kommer från hela världen.

– Hon har ett historiskt intresse, har Hans Hjalmers tidigare sagt.

Sa att hon hade vapen och döda människor i bostaden

Den var den 5 september 2011 som den 37-åriga kvinnans mörka hemlighet avslöjades. I ett kraftigt berusat tillstånd skröt hon för några unga pojkar om att hon "hade vapen och döda människor" i sin bostad. Hon gick därefter in i lägenheten och avlossade ett skott ut genom fönstret.

När polisen kom till lägenheten möttes de av en makaber syn som gjorde att de omedelbart kallade på förstärkning. På vardagsrumsgolvet låg flera delar av mänskligt skelett och även ett flertal knivar. Enligt Göteborgs-Posten hade 37-åringen flera kartonger fulla av mänskliga kvarlevor som till exempel större ben och kranium.